Pressmeddelande: Här är Sveriges bästa webbplatser


De bästa webbplatserna är utsedda. Vinnarna har röstats fram i Sveriges största webbplatsundersökning med över 200 000 besökare. Därefter har en expertjury analyserat resultatet. I år tävlade webbplatserna i sex olika kategorier.

– Samtidigt som webbplatserna generellt sätt blir bättre hela tiden, blir de även mer specialiserade enligt syfte och målgrupp. Vi ser till exempel att mobila webbsidor och webbsidor ämnade för e-handel utvecklas enormt snabbt. För att kunna ge dem en rättvis bedömning blir kategorierna fler, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

I år utsågs även de webbplatser som hade gjort den bästa förbättringen sedan ifjol.
Vinnarna tillkännagavs på den årliga WSA-galan.

Vinnare Web Service Award
Juryns motiveringar:

Vinnare i kategorin E-handel: Jotex
Jotex webbplats är ledande inom sin bransch och ger besökarna precis vad de behöver. Både besökare och jury inspireras till köp. Jotex erbjuder bra produktinformation och funktioner. Webbplatsen är transparent och lättnavigerad.

Vinnare i kategorin App: Swedavia Swedish Airports
Swedavias app är snygg och enkel, med en utformning som passar formatet. Mobilappens smarta funktioner och sorteringsmöjligheter imponerar på juryn. Detta är en app man tycker om att använda, ger stor nytta och underlättar resan.

Vinnare i kategorin Mobil webbplats: 1177/Vårdguiden
1177/Vårdguiden lyckas leverera all den information som användaren kan tänkas behöva i sin mobil. Det är enkelt att hitta rätt och användarna tar enkelt del av den information som eftersöks. Man har arbetat hårt med användarvänligheten, vilket verkligen har lönat sig.

Vinnare i kategorin Samhällskommunikation: UMO
UMO har fått det högsta betyget någonsin i kategorin Samhällskommunikation. Man har lyckats med det svåra uppdraget att nå en kräsen målgrupp genom att använda rätt tonalitet och tilltal. Med smarta funktioner har man uppnått fantastiska betyg i användarvänlighet och design.

Vinnare i kategorin Information & Service: Länsförsäkringar – Inloggat
Länsförsäkringar – Inloggat är en solklar vinnare enligt användarna. I kategorin Information & Service är det av högsta vikt att webbplatsen ger besökarna den hjälp som efterfrågas på ett lätt och tillgängligt sätt. Länsförsäkringar har levererat med råge.

Vinnare i kategorin Intranät: Försäkringskassan – Fia
Försäkringskassan – Fia är optimerad för att förse medarbetare med uppdaterad och relevant information. Intranätet har fått mycket höga betyg av användarna.

Bästa förbättrare
Jotex (E-handel)
Tele2 (Intranät)
Platsbanken Arbetsförmedlingen (App)
JM Mobil (Webbplats)
Arvsfonden (Samhällskommunikation)
SPP (Information & Service)

Web Service Awards jury
Ekon. dr Richard Gatarski, RichardGatarski.com
Sofia Yngwe, IT&Telekomföretagen
Cecilia Olin, Juridisk Byrå Olinlaw AB
Ida Tholcke, Sveriges Annonsörer
Andreas Åström, Stockholms Handelskammare
Pierre Du Rietz, Web Service Award AB