Här är Sveriges bästa webbplatser


Nu har Sveriges bästa webbplats, app och intranät utsetts. Vinnare är Agria, Länsförsäkringar, Runelandhs, Martin&Servera och Elsäkerhetsverket. Tävlingen bygger på Sveriges största webbplatsundersökning, Web Service Award, med svar från 155 891 besökare.

Web Service Award har undersökt vilka sajter svenskarna är allra nöjdast med. I år tävlade webbplatserna i sex kategorier. Därefter har en expertjury analyserat resultatet och utsett Sveriges bästa webbplats.

  • Svenska webbplatser håller generellt sätt hög kvalité, men vinnarna av Web Service Award står för det allra senaste i användarvänlighet, funktionalitet och design. Vill man veta hur en webbplats ska se ut när det är världsklass är det bara att besöka dessa vinnare, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

Vinnarna tillkännagavs på den årliga WSA-galan.
Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka sajter svenskarna är allra nöjdast med.

Vinnare Web Service Award

Agria.se
Vinnare i kategori Information & Service
Juryns motivering: Det är en webbplats besökarna verkligen tycker om att besöka. Webbplatsen är rik på information och funktioner. Den ger användarna en stor nytta som är enkel att ta till sig. Det märks att man utvecklar webbplatsen med målgruppen i fokus.

Elsakerhetsverket.se
Vinnare i kategori Samhällskommunikation
Juryns motivering: Webbplatsen har ett tydligt syfte som man på ett bra sätt förmedlar. Klarspråk är webbplatsens signum. Det är en riktigt bra informativ och viktig webbplats som ger medborgare och yrkespersoner stor nytta.

Runelandhs.se
Vinnare i kategori E-handel
Juryns motivering: Att alltid ha kunden i fokus när man utvecklar sin webbplats ger resultat! Det här en e-handelswebbplats som är perfekt för sin målgrupp. Besökarna ger webbplatsen toppbetyg i alla delområden och juryn håller med.

Agria.se
Vinnare i kategori Responsiv webbplats
Juryns motivering: En bra responsiv webbplats ska ge besökarna en bra upplevelse via dator och mobilt. Detta kan vara lättare sagt än gjort. Men vinnaren har verkligen lyckats att ge besökarna på alla enheter en toppupplevelse. Besökarna och juryn ger webbplatsen en stor eloge.

Länsförsäkringar app
Vinnare i kategori Mobilsajt och app
Juryns motivering: Tillgänglighet och användarna i centrum är några av honnörsorden för vinnaren. De har lyckats att skapa en snygg, enkel och funktionell mobillösning som användarna verkligen gillar att använda.

Martin & Servera ”Navet”
Vinnare i kategori Intranät
Juryns motivering: Att ha användarcentrerad utveckling från start när man utvecklar sitt intranät ger resultat. Det här är ett intranät som är anpassat efter medarbetarna och ger nyttig information och har en bra struktur. Intranätet är guld säger användarna och juryn!

 

Bästa förbättrare:

Preem, www.preem.se (Information och Service)

Sembo, www.sembo.se (E-handel)

Hav och Vattenmyndigheten, www.havochvatten.se (Samhällskommunikation)

Länsförsäkringar app (Mobilsajt och app)

Lunds kommun (Intranät)

 

All time high i sin bransch:

Arboga kommun, www.arboga.se – (Kommuner)

Skelefteå Kraft, www.skekraft.se –  (Energi branschen)

 

Web Service Award Jury
Ekon. dr Richard Gatarski, RichardGatarski.com
Sofia Yngwe, IT & Telekomföretagen
Anna Lindström, Sveriges Annonsörer
Andreas Åström, Stockholms Handelskammare
Pierre Du Rietz, Web Service Award AB

För mer information, kontakta:

Pierre Du Rietz, VD, Web Service Award, 070-544 0777

Web Service Award

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com.