Sveriges bästa webbplatser utsedda – av användarna


Igår den 28:e januari 2014, på den årliga WSA-galan utsågs Sveriges bästa webbplatser. Över 200 000 webbplatsbesökare ger sina omdömen i allt från funktionalitet till design, vilket gör undersökningen till landets mest omfattande och heltäckande ranking. Undersökningens resultat har granskats av en expertjury. Dessutom delades pris ut för bästa intranät och bästa mobilsajt/app.

Motiveringarna för de respektive vinnarna per kategori lyder:

Vinnare i kategorin Information & Service: ICA Banken AB
”Det är en webbplats besökarna verkligen tycker om. Webbplatsen hjälper besökarna genom mycket bra kontaktmöjligheter och har ett välkomnande språk som visar att man är här för att hjälpa besökarna. ICA Bankens besökare rekommenderar webbplatsen till andra vilket man kan förstå!”

Vinnare i kategorin samhällskommunikation: .SE
”Webbplatsen har mycket nöjda besökare inom alla delområden; användarvänlighet, kundservice, innehåll och design. Sajten är lättnavigerad och stabil. Besökarna hittar lätt och är nöjda med informationen de får via webbplatsen .SE.”

Vinnare i kategorin E-handel: Jotex
”Webbplatsen gör det lätt för besökarna att hitta, dels genom kategorisering och dels via sökfunktion- och filtrering. Enligt besökarna har webbplatsen mycket bra produktbeskrivningar. Sajten har varit en av de nominerade 5 år i rad! Jotex.se är ett föredöme bland E-handelssajter.”

Vinnare i kategorin mobilsajt/app: Länsförsäkringar – App
”Det är en stilren APP med enkel design som tilltalar besökaren och gör den lätt att använda. Det är en APP som utvecklas och erbjuder fler tjänster till användarnas stora glädje. Man har mycket nöjda besökare. Med appen har man alltid banken tillhands och kunderna gillar det.”

Vinnare i kategorin Intranät: Vinge Advokatbyrå
”Användarna tycker att informationen är uppdaterad, lätt att förstå och relevant. Sajten har en struktur som är enkel och logisk, man hittar lätt det man söker. Det är ett intranät som ger sina användare en stor nytta i det dagliga arbetet.”

Juryn som slutligen utser vinnarna består av:
Richard Gatarski, RichardGatarski.com, Jonas Eriksson, IT&Telekomföretagen, Cecilia Olin, Juridisk Byrå Olinlaw AB, Anna Lindström, Sveriges Annonsörer, Andreas Åström, Stockholms Handelskammare, Richard Du Rietz, Web Service Award AB

Hedersutmärkelser:

Hedersutmärkelsen Bästa förbättrare går till den webbplats som har lyckats med att öka sitt Web Service Index/andelen nöjda besökare mest av alla undersökta sajter i respektive kategori.

Bästa förbättrare – Information och Service
Svenska Bostäder, www.svenskabostader.se

Bästa förbättrare – E-handel
Sembo, www.sembo.se

Bästa förbättrare – Samhällskommunikation
Socialstyrelsen, www.socialstyrelsen.se

Bästa förbättrare – mobilsajt/app
Aftonbladet

För mer information, kontakta:
Pierre Du Rietz, VD, Web Service Award, 070-544 0777

Web Service Award
Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar.