Om kakor på vår webbplats


På vår webbplats används kakor och därför behöver vi enligt Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation lämna information så att du kan bedöma om du vill samtycka till kakorna eller ej.

Ändamål och tredjepart

Vårt publiceringssystem sätter som standard en sessionskaka för att ge dig som besökare en mer sammanhållen upplevelse. Kakan heter PHPSESSID och den serveras från sajtens egen domän. Den är alltså en förstapartskaka och den försvinner från din webbläsare efter besöket.

Vi använder dessutom ett webbanalysverktyg från Google för att följa upp hur våra besökare använder webbplatsen. Följande information som skapas av dessa kakor genom din användning av webbplatsen skickas vidare till och lagras av Google:

  • när du besökte webbplatsen första gången
  • när du besökte webbplatsen senast
  • när ditt nuvarande besök påbörjades
  • hur många gånger du besökt webbplatsen
  • vilken webbläsare du använder
  • vilka sidor du besöker och hur länge
  • hur du hittade till webbplatsen.

Kakorna sparas i upp till två år. Nedräkningen börjar om vid varje besök, så återkommande besökare loggas i praktiken tills de raderar sina kakor eller byter webbläsare. Den insamlade informationen anonymiseras – men det finns en teoretisk möjlighet att en analytiker ändå kan koppla samman ditt agerande på sajten med dig som person.

Google använder informationen främst för att kunna erbjuda webbanalysfunktionen, men även för att själva kunna analysera beteenden på nätet.

Om du vill undvika kakor

Om du inte vill acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Den ena konsekvensen om du undviker kakor är att vi får sämre underlag för att följa upp användningen av sajten och förbättra den. Den andra konsekvensen är att du som besökare får en spretigare upplevelse utan kakor.

Vill du ha information från oss utan att använda dig av webbplatsen är du välkommen att kontakta oss på info@webserviceaward.com eller telefon 08 – 673 68 40.