Länsförsäkringar App: WSI-undersökning gav 8000 svar på en vecka!


Länsförsäkringar lanserade sin app i april 2011 i första hand till privatpersoner som samlat sin vardagsekonomi hos dem. Konton, kort, sparande och försäkringar.

– I appen kan de utföra sina bankärenden. Till exempel att kontrollera saldo och kortköp, göra överföringar, betala räkningar och hantera fondsparande, berättar Matilda Ringström som är företagets Digitala Strateg.

Vilka är de mest uppskattade och använda funktionerna i den?

– Att kunna överföra pengar mellan konton, betala räkningar och godkänna e-fakturor. Även vår funktion för att skanna räkningens ocr-nummer, belopp och bank-/plusgiro är väldigt uppskattad. Liksom enkelheten i att kunna signera med mobilt bankid och slippa säkerhetsdosan, svarar Matilda.

Matilda berättar att engagemanget hos användarna är väldigt stort. De får dagligen in kommentarer via Tyck till-funktionen och följer dem noggrant.

 

– När vi gjorde WSI-undersökningen fick vi in drygt 8000 svar på en vecka . Merparten av kommentarerna är beröm vilket är kul. Men vi får också in många bra förslag på ny funktionalitet som kunderna önskar. Den feedback vi får via Tyck till är enormt värdefull tillsammans med den insikt som WSI-undersökningen ger.

Utöver tyck till-funktionen och den årliga WSI-undersökning görs djupintervjuer med kunderna.

– Vi tittar också på vilka telefonmodeller och operativsystem kunderna använder.

Hur hittar användaren vanligast till er App?

– Vi berättar om den i andra kanaler som våra kunder använder, till exempel i Internetbanken, via lokala nyhetsbrev och i sociala medier, säger Matilda.

För innehållet i appen ansvarar Länsförsäkringars Internetavdelning tillsammans med produktansvariga.

 

– Vi har ett duktigt test-team som testar igenom appen innan den släpps till våra kunder. Vi gör även noggranna säkerhetstester. Vi är två personer på Länsförsäkringar som driver arbetet med mobiltjänsterna.

Har ni någon samarbetspartner för den tekniska utvecklingen?

– Ja, vi samarbetar med Evry som också är vår leverantör för våra Internetbankstjänster. Vi har satt ihop ett effektivt och kompetent team där Evry är en viktig bidragande del till att vi lyckas.

Varför tror ni att ni är nominerade i denna kategori?

– Vi tror att det beror på att vi helt och hållet prioriterar utifrån kundernas önskemål och att vi har haft möjlighet att släppa nya uppdateringar av appen relativt ofta. Dessutom har vi haft turen att få behålla samma arbetsteam under en lång tid. Vi har värnat om kvalité, säkerhet, stabilitet och enkelhet.

I februari släpper Länsförsäkringar appen för deras företagskunder. Under 2013 förbättras såväl navigation som struktur så att det blir enklare att hitta all funktionalitet i appen.

– Sen kommer vi under året fortsätta att leverera funktionalitet och innehåll som kunderna önskar och som underlättar i vardagen.