Pressmeddelande: Här är Sveriges bästa webbplatser


Nu har Sveriges bästa webbplats, intranät och mobila upplevelse utsetts. Vinnare är i år: Arla, Arbetsmiljöverket, Hööks Hästsport och Länsförsäkringar när det gäller webb/app samt Martin & Servera för sitt intranät. Tävlingen bygger på Sveriges största webbplatsundersökning, Web Service Award, med svar från 160 252 besökare.

 

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka sajter svenskarna är allra nöjdast med. I år tävlade webbplatserna i fem kategorier och vinnarna utsågs av en expertjury.

 

  • Vi ser den högsta kvaliteten någonsin bland både nominerade och vinnare. Samtliga vinnare har webbplatser i världsklass och bevisar att svenska företag, myndigheter och organisationer är föredömen gällande att förstå sina kunders behov och tillgodose dem, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

 

Vinnarna tillkännagavs på den årliga WSA-galan den 25 januari 2017.

 

Vinnare Web Service Award 2017

 

Arla, www.arla.se
Vinnare i kategori Information & Service
Juryns motivering: ”Webbplatsen har en nyttodel som är oerhört uppskattad av besökarna. Den ger en stor nytta som är enkel att ta till sig vilket juryn håller med om. Det märks att de utvecklar webbplatsen med målgruppen i fokus.”

 

Arbetsmiljöverket, www.av.se
Vinnare i kategori Samhällskommunikation
Juryns motivering: ”Webbplatsen har ett tydligt syfte som förmedlas på ett mycket uppskattat sätt. Det är en riktigt bra, informativ och lättanvänd webbplats till stor nytta för besökarna.”

 

Hööks Hästsport, www.hooks.se
Vinnare i kategori E-handel
Juryns motivering: ”Att alltid ha kunden i fokus när man utvecklar sin webbplats ger resultat! Det här en webbhandel som är perfekt för sin målgrupp. Juryn hyllar denna responsiva lösning som fungerar utmärkt och som är mycket användarvänlig.”

 

Martin & Servera, Navet
Vinnare i kategori Intranät
Juryns motivering: ”Detta är ett intranät som är mycket uppskattat av användarna, ger nyttig information och som även är lätt att hitta på. En användarcentrerad utveckling från start bevisar att det ger resultat när man utvecklar sitt intranät!”

 

Länsförsäkringar App
Vinnare i kategori Bästa Mobila Upplevelse
Juryns motivering:  ”Tillgänglighet och lättanvänt är några av honnörsorden för vinnaren. Med användarna i centrum har de lyckats att skapa en mobillösning som verkligen uppskattas. En snygg, enkel och funktionell app som användarna gillar att använda.”

 

Bästa förbättrare:

Systembolaget, www.systembolaget.se (Information och Service)

NetOnNet, www.netonnet.se (E-handel)

Västerås Stad, www.vasteras.se (Samhällskommunikation)

Willab Garden, www.willabgarden.se (Mobilt)

Stockholms stad (Intranät)

 

Juryn som utsåg vinnarna var:

Ekon. dr Richard Gatarski, RichardGatarski.com

Sofia Yngwe, IT&Telekomföretagen

Anna Lindström, Sveriges Annonsörer

Andreas Åström, Stockholms Handelskammare

Pierre Du Rietz, Web Service Award AB

 

 

För mer information, kontakta:

Pierre Du Rietz, VD, Web Service Award, 070-544 0777

 

Web Service Award

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com.