Länsförsäkringar: femfaldig vinnare tack vare användarna


”Lyssna på dina användare” – så lätt att säga, så svårt att göra. Men Länsförsäkringars app-team lägger verkligen kraften på att lyssna. Det har lett till en mycket uppskattad app och fem segrar i rad i Web Service Award.
Nu är frågan: blir det en sjätte vinst för appen?

Gång efter gång har Länsförsäkringar kammat hem segern i kategorin mobilt i WSA. Förklaringen, tror Tove Fasth som är övergripande ansvarig produktägare för appen, ligger i deras kundnära utveckling.
– Vi utvecklar appen tillsammans med våra kunder. Vi testar idéer, vi testar design, vi testar funktioner hela tiden.
– Sedan har vi också en aktiv målgrupp som är ganska ljudlig – vi hör av dem väldigt mycket. Bland annat genom en simpel men oslagbar funktion i appen, Tyck till, via vilken vi får tusentals kommentarer varje månad. Och vi läser dem, säger hon.

Fritextsvar ger tydliga svar

Länsförsäkringar analyserar resultatet från WSI mätningen varje år och lägger mycket tid på fritextkommentarerna.
– Vi får oerhört många kommentarer som vi försöker gruppera och verkligen använda. Det blir extra viktigt när du har höga värde på index-frågorna – då kan fritextsvaren ger mer tydliga svar.
– Förra året hade vi 93 i index – det är ju väldigt bra. Då gäller det att jaga saker att bli bättre på, för vi vill bli bättre, säger Tove Fasth.

25 personer bakom appen

Totalt är det cirka 25 personer som jobbar med appen hos Länsförsäkringar.
– Vid min sida har jag förvaltningsansvarig som sitter på it-sidan. UX och frontendutveckling görs av Daresay, Evry gör backend och KB1 testar, berättar Tove.

Snabba svar populära

Med appen får kunderna enkelt översikt över hela sitt engagemang hos Länsförsäkringar. De kan också utföra alla vardagliga bank- och försäkringsärenden i appen. Bland de mer populära funktionerna finns de för snabbsaldo och snabböverföring – ytterligare en är Sparnavigatorn, som guidar kunden i sitt sparande.

Web Service Index ger organisationen underlag för den fortsatta utvecklingen av appen.
– Vi har mätt appen i flera år, det ger oss en bra och kontinuerlig uppföljning. Nu kommer vi att analysera utfallet av den senaste undersökningen, berättar Tove Fasth.

 

Läs om de övriga nominerade »

Vinnarna i varje kategori koras på WSA-dagen den 30 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer om WSA-dagen »