De nominerade till WSA-utmärkelserna är…


Den 25 januari 2023 utses Sveriges bästa webbplatser och intranät. 15 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i tre kategorier. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning. Undersökningen utförs av Web Service Award.

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser och intranät svenskarna är mest nöjda med. De som har fått högst resultat av besökarna blir nominerade till Web Service Award – utmärkelserna till Sveriges bästa webbplatser och intranät.

Nyckeln till att lyckas är att känna sina användare och att utveckla webbplatsen/intranätet med deras behov i fokus. När det gäller webbplatser är en av utmaningarna att klara av de mobila besökarna. Kraven har ökat rejält med åren. Det är betydligt svårare nu att få en nöjd mobilbesökare än det har varit tidigare. Hittbarhet är här ett ledord. När det gäller intranätet är nyckeln att intranätet underlättar för medarbetarna i deras arbete. Tyvärr ser vi allt för många intranät som gör det motsatta. Med det sagt är det därför extra roligt att kunna presentera 15 webbplatser/intranät som verkligen ger nytta till sina besökare. Det är jämnt i toppen och det krävs topprestationer för att bli nominerad till Web Service Award, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award. 

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 25 januari på WSA-dagen. [Läs mer om WSA-dagen och prisutdelningen här>>]

Nominerade

Kategori: Kommersiella


Kategori: Samhällskommunikation

Kategori: Intranät

  • Försäkringskassan – Fia
  • Huge Bostäder – Hjärtat
  • Kungliga biblioteket – Interno
  • SBAB – Helikoptern
  • Sysav – SyNet

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 25 januari på WSA-dagen. [Läs mer om WSA-dagen och prisutdelningen här>>]

Hela programmet till WSA-dagen finns på https://www.webserviceaward.com/utmarkelsen/wsa-dagen-2023/program/

Det åtråvärda priset till vinnarna av Web Service Award-utmärkelsen är gjord av konstnärinnan Emilia Linderholm. Foto Kjell Ekvall

Utmärkelserna delas ut på WSA-galan i samband med WSA-dagen den 25 januari. WSA-dagen och galan är digital via Zoom.

För mer information, kontakta: 

Pierre Du Rietz 
VD/Chefsanalytiker, Web Service Award
pierre.durietz@webserviceaward.com
070-544 0777  

Web Service Award 

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com