WSA-dagen 2018: Per Axbom


Föredrag: Det osynliga problemet med sagolika användarupplevelser

 

Med inspiration från beteendevetenskapen har yrkesverksamma inom digital design blivit allt mer fokuserade på att styra människor till att agera som vi vill att de ska agera. Men när vi tar bort alla barriärer och levererar den sagolika upplevelsen av att kräva minimalt med hjärnkapacitet för att röra sig framåt så överger vi vårt löfte om att hjälpa människor välja det som är bäst för dem.

Pers föredrag hölls på WSA-dagen den 31 januari 2018!

Om Per


Per Axbom är coach och designer på den digitala arenan. Sedan mitten av 90-talet har han arbetat med digitala processer och varit en frontfigur i Sverige för usability, tillgänglighet och UX. Hans passion för intervjuer, sketcher och prototyper hjälper honom förstå grundligt och förklara begripligt. Hans passion för lyssnande hjälper människor ta sig ur låsningar och röra sig framåt.

Genom åren har Per varit rådgivare och konsult åt mer än 50 organisationer, startups och ledande internationella företag. De senaste tre åren har han arbetat som UX lead för Sveriges nationella platform för stöd och behandling.

Med blogg och den egna podcasten bidrar Per till en ökad förståelse för användarcentrerad design och tänjer hela tiden gränserna för definitionen av UX. Han är angelägen om att förmedla kunskap om etik inom design och arbetar på en bok för att hjälpa digitala kreatörer integrera moraliskt tänkande i designprocesser.