Vinnare 2017


Nu har Sveriges bästa webbplats, intranät och mobila upplevelse utsetts. Vinnare i år är Agria djurförsäkring, Verksamt, Hööks Hästsport, Swedish Match och Länsförsäkringars mobilapp. Tävlingen baserar sig på Sveriges största webbplatsundersökning, Web Service Award, med svar från 126 000 respondenter.  

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka sajter svenskarna är allra nöjdast med. En expertjury använder besökarnas omdömen för att utse Sveriges bästa webbplatser.

Merparten av svenska webbplatser håller på sin höjd en ok standard. Därför är det så glädjande att de bästa i Sverige är så fantastiskt bra. Samtliga årets vinnare tål att jämföras med toppskiktet i övriga världen, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

Hedersutmärkelser för bästa förbättrare går till Stångåstaden, Region Skåne, Scandic Hotels och Järfälla kommuns intranät.

Vinnarna tillkännagavs på den årliga WSA-galan den 31 januari 2018.

Vinnare Web Service Award 2017

Agria djurförsäkring, www.agria.se
Vinnare i kategorin Information & Service
Juryns motivering: ”Webbplatsen har målgruppen i fokus. Den innehåller saklig information och en rad uppskattade tjänster som besökarna älskar. Sajten levererar en hög nytta på ett mycket användarvänligt sätt både via dator och mobilt. ”

Verksamt, www.verksamt.se
Vinnare i kategorin Samhällskommunikation
Juryns motivering: ”Webbplatsen är ett föredöme bland myndighetssajter. Här får målgruppen en ingång till information och tjänster från flera myndigheter paketerat på ett användarvänligt sätt”.

Hööks Hästsport, www.hooks.se
Vinnare i kategorin E-handel
Juryns motivering: ”Att alltid ha kunden i fokus när man utvecklar sin webbplats ger resultat! Det här e-handelswebbplats där besökarna både drömmer sig bort och älskar att handla. Besökarna är lyriska över webbplatsen.”

Swedish Match
Vinnare i kategorin Intranät
Juryns motivering: ”Att ha en bra internkommunikation är ett svårt uppdrag, men årets vinnare har lyckats med detta på ett mycket bra sätt. Detta är även ett socialt intranät som underlättar samverkan mellan olika avdelningar var de än befinner sig. Ett intranät med tydligt mål och nytta.”

Länsförsäkringar mobilapp
Vinnare i kategorin Bästa Mobila Upplevelse
Juryns motivering: ”Tillgänglighet och lättanvänt är några av honnörsorden för vinnaren. Med användarna i centrum har de lyckats att i en allt mer krävande omvärld tillgodose besökarnas behov. En snygg, enkel och funktionell app som användarna gillar att använda.”

Hedersutmärkelse för bästa förbättrare

Stångåstaden, www.stangastaden.se
Bästa förbättrare i kategorin Information & Service

Region Skåne, www.skane.se
Bästa förbättrare i kategorin Samhällskommunikation

Scandic Hotels, www.scandichotels.se
Bästa förbättrare i kategorin E-handel

Järfälla kommuns intranät
Bästa förbättrare i kategorin Intranät

Stångåstaden, www.stangastaden.se
Bästa förbättrare i kategorin Mobil Upplevelse

Juryn

Juryn som utsåg vinnarna var:

  • Sofia Yngwe, Kommunikationschef, IT&Telekomföretagen
  • Lin Eriksson Nordström, Chef digitala tjänster, Sveriges Annonsörer
  • Robert Östholm, Kommunikationschef, Stockholms Handelskammare
  • Pierre Du Rietz, VD/Chefsanalytiker, Web Service Award AB

Övrigt

För mer information, kontakta:

Pierre Du Rietz
VD, Web Service Award
070-544 0777

Web Service Award

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com.