NetOnNet: Egenutvecklad plattform ger flexibilitet


– Huvudsyftet med Netonnet.se är att sälja hemelektronik både via internet och via våra Lagershopar, säger Jonas Järrenfors som är Marketing Director på NetOnNet AB. Vår målgrupp är alla som vill köpa hemelektronik, men det finns en överrepresentation av män mellan 20-50 år.

De mest uppskattade och använda funktionerna på webben är att läsa och fördjupa sig kring ny teknik, jämföra priser och handla. För att mäta om målgruppen är nöjda med innehåll och funktion genomför de bland annat löpande varumärkestracking, nöjd-kund mätningar, WSA-undersökningar, A/B-tester och personliga intervjuer. De två senare också för att kunna utveckla och förbättra innehåll, teknik och utseende på webben.

Vilka ansvarar för innehållet på webbplatsen?

– Försäljningschefen ansvarar för webbplatsen och ansvaret för innehållet ligger på respektive produktkategori, förklarar Jonas.

Hur ser ni till att hålla kvaliteten uppe på innehållet?

– Genom feedback från kunder och att själva kritiskt granska innehållet.

Hos NetOnNet är det runt 10-15 personer som bidrar till innehållet på webben och deras interna IT-avdelning sköter drift och underhåll. Utveckling sker i ett större internt mötesforum som träffas runt två gånger varje månad.

Vilken plattform arbetar ni med?

– Vi har utvecklat en egen plattform för större flexibilitet, säger Jonas.

Under 2012 lanserade företaget en ny mobilsajt och appar för ios och android. Och de har en diger lista på förbättringspunkter som de arbetar med regelbundet.

Varför tror ni att ni är nominerade i denna kategori?

– För att vi ser webbplatsen ur kundernas perspektiv och försöker göra den så bra som möjligt för dem.