Jotex: Lyhördhet och nya skyltfönster ger Jotex framgång


Den primära målgruppen för Jotex är kvinnor i åldern 25-55 som tycker om att ha det fint hemma hos sig.

– Den sekundära är alla andra, säger Malin Arvidsson.

På webben vill Malin och hennes kolleger att kunderna ska kunna hitta Jotex sortiment med både inspiration och enkelhet. De mest uppskattade funktionerna är möjligheten att få tydliga och direkta leveransbesked och att kommentera och betygsätta produkter. Men också möjligheten för konsumenten att dela med sig på Facebook och tipsa vänner om erbjudanden och tjänster.

Hur mäter ni om målgruppen är nöjd med innehåll och funktion?
– Vi gör egna undersökningar kontinuerligt, där vi frågar våra kunder vad de tycker om vår webbplats både vad gäller innehåll och funktion, berättar Malin. Vi försöker givetvis också hålla oss uppdaterade med den senaste tekniken. Framförallt handlar det om att vara lyhörd till vad våra kunder vill ha.

De är fyra stycken på företaget som jobbar aktivt med webben och Annika Höglund och Malin Arvidsson ansvarar för webbplatsens innehåll och utveckling. För att hålla kvaliteten uppe uppdaterar de ofta webbplatsen för att kunderna ska mötas av ett nytt skyltfönster.

– Vi försöker också vara lyhörda till vad kunderna vill köpa vid just den aktuella tidpunkten, säger Malin.

Den tekniska uppbackningen likväl som webbens utveckling och drift sköts av ett stort team av specialister på Redcats i Viared. De arbetar med en egenutvecklad plattform som de delar med Ellos.

Varför tror ni att ni är nominerade i denna kategori?
– Vi lyckas med att möta våra kunders behov på ett enkelt och inspirerande vis.

Vad tänker ni förbättra under 2011?
– Vi jobbar med vår design, en förbättrad navigering och sökfunktion. Vi arbetar också aktivt för att göra vår webbplats mobilanpassad, så att vi kan finnas ännu närmre våra kunder. Vårt mål är att vara det självklara valet vid köp av gardiner och hemtextil på nätet.

Jotex blev nominerad i kategorin E-handel – WSA 2010.