Pre-shopping på Boomerangs webb


Boomerang startade sin e-handel för att stötta pre-shopping, dvs möjligheten för konsumenten att göra sig mer medveten före köp – oavsett kanal.

– Vi vill erbjuda e-handel som ett komplement till övriga försäljningskanaler och öka tillgänglighet och kännedom kring varumärket, förklarar Sebastian Heimfors som är CIO och Business Development Manager på Boomerang.

Att söka efter produkterna och köpfunktionen är de mest uppskattade och använda funktionerna. Boomerang har börjat med produktinformation och håller också på att utveckla sitt redaktionella utbud på webben.

Genom kundundersökningar med Web Service Award (WSA) och exempelvis GFK håller man sig underrättad om målgruppen är nöjda med innehåll och funktion.

– Undersökningen som vi genomförde i våras med WSA var grunden till det utvecklingsarbete som implementerades innan sommaren. Mätningar förs kontinuerligt via Google Analytics såväl som instrument för att mäta till exempel prestanda.

Vem ansvarar för innehållet på webbplatsen?
Vi är flera som har olika delansvar för vår digitala närvaro, jag har det yttersta ansvaret för boomerang.se som CIO. Till exempel ansvarar vår marknadschef för tonalitet och identitet medan vår logistikchef ansvarar för leveranser från vårt centrallager.

Hur ser ni till att hålla hög kvalitet på innehållet?
– Vi ser ständigt över processer och har mycket att arbeta med. Samtidigt är arbetet med detta ständigt i förändring så det är viktigt att hela tiden utvecklas.

Hur många är det hos er som jobbar aktivt med innehållet på webben?
– Det är 4-5 personer om vi ser till produktinformation och redaktionellt innehåll. Till detta kommer också våra partners som är en viktig del för design och utveckling, såsom AD, Copy och webbyrå.

Boomerangs tekniska partner för support och utveckling heter Improove och deras drift är outsourcad till Rackfish. Deras val av plattform är Magento.

Varför tror ni att ni är nominerade i denna kategori?
– Vi tror att det är för metodiken där vi har lyssnat på våra besökare och kunder för att vidareutveckla sajten samt den utveckling vi har haft i stort avseende besökstrafik och försäljning.

Vad tänker ni förbättra under 2012?
– Vi kommer att fokusera på att internationalisera sajten och se över en mobilanpassning.

Boomerang blev nominerad i kategorin E-handel – WSA 2011.