Svenska Möten: En löpande dialog håller kvaliteten på topp


Huvudsyftet med Svenska Mötens intranät är att alla Svenska Mötens medlemsanläggningar ska kunna hantera sina bokningar, nyheter och information så snabbt och enkelt som möjligt. En viktig funktion är också att ha all information samlad på ett och samma ställe.

– Den mest uppskattade funktionen är vår gemensamma kalender där alla aktiviteter, utbildningar och möten finns samlade, berättar Kristina Borgström Troéng som är marknadskoordinator på Svenska Möten. Den mest använda är bokningsfunktionen, där kan medlemsanläggningarna hämta sina bokningsförfrågningar från oss.

Hur mäter ni om målgruppen är nöjda med innehåll och funktion?
– Vi har nu börjat mäta nöjdhet och funktion genom WSAs undersökning. Den använder vi för att utveckla och förbättra funktioner. Vi har även en löpande dialog för att ta in förbättringsförslag, bland annat genom en undersökning som vi själva gör två gånger om året.

Två gånger om året gör Svenska Möten en nöjdhetsundersökning bland deras medlemmar där de bland annat mäter hur nöjda de är med informationen från Svenska Möten.

– Vi använder oss även av Google Analytics, berättar Kristina.

Hur använder ni WSI-undersökningen?
Vi går igenom del för del för att hitta förbättringar. Utifrån resultatet bedömer vi vilka delar som vi ska prioritera utefter viktighet för användaren.

Det är Kristina som har ansvar för innehållet på Svenska Mötens intranät tillsammans med Marcus Åkerlind från IT-avdelningen. Självklart bidrar även övriga medarbetare med innehåll bland annat till deras blogg. Genom att ständigt bevaka förändringar och uppdatera innehållet löpande håller de kvaliteten uppe. Driften och det tekniska underhållet sköts av Webbyrån Tankbar i Nyköping och utvecklingen styrs internt av Svenska Möten.

– Vi jobbar med Sitefinity eftersom vi ville ha en modern plattform som kontinuerligt utvecklas och som kunde effektivisera vårt arbete med sidan.

Varför tror ni att ni är nominerade i denna kategori?
Därför att vi har nöjda användare! Och att vi har ett aktivt och levande intranät som är vår viktigaste interna informationskanal.

Vad tänker ni förbättra under 2012?
Vi använder oss av undersökningen för att hitta förbättringar och prioriteringar. Det betyder att vi under 2012 jobbar med navigering och struktur. Vi kommer även att förbättra kundinformationen och den bokningsstatistik vi presenterar för medlemsanläggningarna. Vissa av förbättringarna utifrån undersökningen är redan genomförda, till exempel kontaktinformationen.

Svenska Möten blev nominerad i kategorin Intranät – WSA 2011.