Allabolag: Årlig undersökning guidar utvecklingen rätt


Allabolag.se ska vara sina kunders bästa verktyg för att snabbt skaffa sig en överblick över ett företags ekonomiska status för att på så sätt enkelt kunna hålla koll på sina affärer.
– Allabolag.se funktion i UC:s organisation är att vara UC:s spjutspets vad avser teknik och användargränssnitt och erbjudande till små och medelstora företag, berättar Caroline Spets, VD på UC allabolag AB.
Målgruppen är små coh medelstora företag och företagare som söker information om kunder, leverantörer, konkurrenter och sin bransch. Även privatpersoner och personer som jobbar på större företag finns bland besökarna.
– Ett spännande exempel på hur vi arbetar är att vi precis har inlett ett samarbete med Nyföretagarcentrum. De hjälper personer runt om i Sverige att starta egna företag och i denna process använder de allabolag.se som ett bra redskap, säger Caroline Spets.
Sajtens funktioner, användargränssnitt, innehåll och sökbarhet har utvecklats kontinuerligt sedan lanseringen 2008


Vem ansvarar för webbplatsens innehåll?
– Ytterst är det jag som ansvarig utgivare. Men vi har ett team som arbetar med innehållet och hur detta presenteras på allabolag.se. De jobbar väldigt kundnära och har en tät dialog med användarna kring vilken typ av information och vilka tjänster användarna vill se på sajten.
– Vi genomför kontinuerligt kundundersökningar för att säkerställa att vi ligger rätt. Sedan arbetar vi även intensivt med att följa trender på marknaden och försöker att hitta nytt innehåll eller funktionalitet som våra användare har nytta av och skulle uppskatta.

Arbetar ni tillsammans med några externa partner kring webbsidan (webbyrå eller liknande)?

– Vi arbetar främst med den kompetens som finns internt i UC koncernen men vi samarbetar också med en webbyrå och andra konsulter för att förbättra och utveckla allabolag.se sidor.

Vilken plattform arbetar ni med och vilka är de starkaste fördelarna med den?
– Allabolag.se arbetar med Linux, Apache, MySQL, PHP samt sökmotorn Boolware med ett skräddarsytt söksystem. Vi anser att de levererar bra prestanda utan att kräva en stor serverpark, även vid många samtidiga användare. Kapaciteten kan också lätt skalas upp när vi har det behovet.

Vilka av webbplatsens funktioner är mest uppskattade och använda?
– Helt klart är det allabolag.se kraftfulla sökmotor som gör det extremt enkelt att söka fram ett företag med hjälp av bara ett företagsnamn. Det är speciellt användbart när man saknar organisationsnummer.
– Vår sökmotor är så bra uppsatt att man oftast får träff på det företag man söker även om man inte har stavat helt korrekt. Det innebär att användarna snabbt och enkelt kan se ett bolags ekonomiska utveckling, styrelse och aktuell bolagsstatus.

Hur arbetar ni för att hålla kvaliteten uppe på innehållet?

– Vi har ett bra och nära samarbete inom UC koncernen. Vi hämtar en stor del av informationen från UC:s databaser vilket är en trygghet och garant för kvaliteten i uppgifterna. UC koncernen har en egen indataavdelning som genomlyser alla bokslut och all information som UC samlar in från bland annat Bolagsverket, SCB och Skatteverket.
– Dessutom har vi en tät och strukturerad dialog där vi involverar våra besökare som en viktig del i vårt kvalitetsarbete.

Hur mäter ni målgruppens upplevelse av innehåll och funktion och för att förbättra innehåll och teknik?

– Vi genomför varje år en WSI-undersökning, den är en viktig del i utvecklingen av allabolag.se och i vår produktutveckling. När det gäller målgruppens upplevelse så mäter vi NPS-index, Net Promoter Score. NPS-index belyser en besökares vilja att rekommendera allabolag.se till en kollega eller annan person. Vårt NPS-resultat ligger på hela 61 procent, ett resultat i absolut världsklass.

Hur använder ni WSI-undersökningen i ert arbete?
– Vi använder resultatet så gott som dagligen i vårt arbete med att utveckla och förbättra allabolag.se och de tjänster och funktioner som vi erbjuder.
Varför tror du att ni är nominerade i Web Service Award i år?
– Allabolag.se har sedan starten fokuserat på att erbjuda kunden en överlägsen användarupplevelse. Vi lever efter tre ledord som jag anser är nyckelfaktorerna bakom vår framgång:
• Enkelhet – sajten ska vara enkel, användarvänlig och överskådlig
• Tydlighet – det ska vara lätt att hitta och tolka information på sajten
• Kvalitet – sajten erbjuder kvalitetssäkrad information från tillförlitliga källor
– Det viktigaste kriterierna för att bli nominerad i Web Service Awards är ju användarvänlighet och innehåll och här tycker jag att allabolag.se har lyckats hitta den perfekta mixen.

Vad tänker ni förbättra ytterligare under 2015?


– Vi håller fast vid att kontinuerligt utveckla tjänsten genom att addera nya tjänster och innehåll som våra användare efterfrågar. En av de roligaste sakerna med att jobba med allabolag.se är att utvecklingen aldrig står still.

AllaBolag_Caroline Spets_ny
Caroline Spets, VD på UC allabolag AB.