Willab Garden: Inspiration får kunden att stanna kvar


I Willab Gardens interna kundundersökning svarar nio av tio att de skulle rekommendera deras webbplats till en vän.
– Vi vet att många av våra kunder är lojala och återkommer ofta om de ska köpa en annan produkt, säger Charlotte Wennberg, webb- och e-handelsansvarig på Willab Garden.
Webbplatsen är utvecklad av byrån Shopsetup och har varit i drift sedan 2014. Målgruppen är villaägare i Sverige, Norge och Danmark. De flesta av dem besöker sajten för att handla tillbehör till, eller hela växthus och uterum.
Den fungerar även som en inspirationskälla för kunderna.
– Det är viktigt när man ska köpa våra produkter. Vi satsar medvetet på att göra upplevelsen enkel och att ge besökaren så mycket säljstödjande information som möjligt, berättar Charlotte Wennberg.
– Vår inspirationssida med olika kundbilder är mycket populär och även uterumsguiden är en populär funktion där besökaren kan bygga och konfigurera sitt ”eget” uterum, säger hon.

Vilket eller vilka är de primära syftena med er webbplats?
– E-handel är främsta syftet men vi fokuserar även mycket på inspiration. Vår webbplats ska också reflektera våra butiker och showrooms.

Vem eller vilka ansvarar för webbplatsens innehåll, utseende och funktionalitet?
– Marknadschefen, jag och en person till.

Hur många jobbar aktivt med webbplatsen och dess innehåll?
– Två stycken. Utöver det är där en person som är ansvarig för sociala medier och vår blogg.

Hur arbetar ni för att hålla kvaliteten uppe på innehållet?
– Vi uppdaterar alltid sajten när vi skapar nya trycksaker med till exempel nya produkttexter. Vi försöker också ha kommunikation med säljarna när de får reda på felaktig information från kunder. Om vi har tid försöker vi även själva gå igenom texter för att förbättra och förändra.
– Vi har också en årlig fototävling hos våra kunder som gör att vi får in mängder med nya bilder att använda.

Hur mäter ni målgruppens upplevelse av innehåll och funktion och för att förbättra innehåll och teknik?
– Vi skickar ut en enkät till alla våra kunder sex veckor efter leverans. Under 2016 kommer vi troligen att påbörja A/B-tester också för att lära oss ännu mer om målgruppens preferenser.

Vad var den viktigaste anledningen till att ni gjorde en WSI-undersökning under året som var?
– För att lära oss vad de som inte handlat av oss ännu tycker om oss. WSI-undersökningen går även mer på djupet än vår egen undersökning och har gett oss bra input till vårt utvecklingsarbete.
– WSI ger en större helhetsbild av webbplatsen och vad kunder och icke-kunder tycker om vår webbplats.

Varför är ni nominerade i Web Service Award i år?
– Vi strävar alltid efter nöjda kunder i alla led och försöker skapa en hög servicekänsla. Det gäller butikerna, i telefon, e-handel, i svar till kunder på mail, reklamationer, växel och så vidare. Vår produktutveckling fokuserar också till stor del på kvalitet.

Vad tänker ni förbättra ytterligare under 2016?
– Det kommer en ny applikation för att skapa och bygga sitt växthus tredimensionellt direkt på hemsidan. Vi ser också ett stort behov av att utöka vår uterumsguide med fler mått. Utöver det arbetar vi vidare på att förenkla köpprocessen för kunderna genom till exempel konfiguratorer.

 

Charlotte Wennberg, webb- och e-handelsansvarig på Willab Garden

Charlotte Wennberg, webb- och e-handelsansvarig på Willab Garden

 

Läs mer om de nominerade i Web Service Award här »

Vinnarna i varje kategori korades på WSA-dagen den 27 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer om WSA-dagen här »

Gör som de bästa arbeta med användarna i fokus! Genom att göra en digital analys så får ni reda på vad era besökares beteende och vad de tycker om er webbplats. Läs mer om digital analys här »