Hööks: Adderar värde med content


Hooks-ettaHäst- och hundbutiken Hööks e-handel lanserades i slutet av 2014. I första hand är den en e-handel, men den ska också komplettera de fysiska butikerna.

– Vi vänder oss till alla häst- och hundägare, framför allt kvinnor i åldern 18–25 år. Visionen är att göra Hooks.se till förstahandsvalet för alla hästintresserade, säger marknadschef Robert Kindstrand om webbplatsen.

Sajten ligger på Episerver Commerce och har utvecklats av Star Republic. Ansvaret för sajten ligger på Robert Kindstrand och webbavdelningens fyra medarbetare, det dagliga arbetet med teknik och innehåll görs av en respektive tre personer.

Vilka av webbplatsens funktioner är mest uppskattade av besökarna?
– Gissningsvis funktionen ”Finns varan i butik”.  Många besökare är på sidan för att spana inför kommande besök i någon av våra butiker. Då är det viktigt att kunna se i vilken butik varorna finns.
– Även möjligheten med ”Collect in store” verkar populärt. Då kan kunden köpa sina varor på webben och få dessa levererade till butiken utan fraktkostnad.

Vilken är den främsta fördelen med den tekniska plattform ni jobbar med?
– Smidig bildhantering med ”drag and drop”. Man kan snabbt ladda upp ett stort antal bilder, och lika snabbt uppdatera dessa så att det slår igenom på alla ställen där dessa bilder används. CMS:et är relativt lätt att förstå

Hur arbetar ni för att utveckla relevant och kvalitativt innehåll på webbplatsen?
– Vi jobbar ständigt med att bli mer användarvänliga så att kunderna snabbt hittar vad de söker. Ett sätt har varit att rensa bort irrelevant information och budskap och fokusera på det kunden behöver veta.
– Vi försöker även ta fram innehåll som inte har ett direkt kommersiellt syfte: guider, instruktionsfilmer med mera. Vår avdelning ”Tips & råd” har fått bra respons i sociala medier. Det gör att man lär sig vad kunderna uppskattar och ser som mervärde.

Vilka egenskaper hos er webbplats tror du har störst betydelse för att ni är nominerade i Web Service Award i år?
– Ett bra, lättöverskådligt produktsortiment samt en mycket trogen kundkrets som tycker om det vi gör. Vi är ett känt varumärke och är marknadsledande inom hästbranschen.

Vilka utvecklingsplaner har ni för webbplatsen under 2017?
– Webbplatsen är en viktig plattform i framtiden när mycket av handeln flyttas från fysiska butiker till webben. Vi strävar efter att bli ännu bättre och kommer under 2017 utveckla den både användarmässigt, integrationsmässigt och designmässigt. Våra fysiska butiker är ofta det självklara valet för många hästintresserade och vi vill att detta även ska gälla vår webbshop.

Robert Kindstrand, marknadschef, Hööks Hästsport

Robert Kindstrand, marknadschef, Hööks Hästsport

 

Läs om de övriga nominerade »

Vinnarna i varje kategori koras på WSA-dagen den 25 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer om WSA-dagen »