Cellbes hittar grunden för nästa makeover


För några år sedan hade Cellbes en krympande marknadsandel – det anrika företaget lyckades inte konvertera till e-handel.
Men så hände något, och idag är man återigen med och tävlar om konfektionskunderna på nätet. Nu förbereder man en rejäl omgörning av sajten, bland annat med en WSI-undersökning. 

Efter att ha haft en dalande utveckling i flera år, gjorde modeföretaget Cellbes för några år sedan en total makeover. Sortiment, marknadsföring och inte minst sajten fick en rejäl översyn och omdaning.

Sedan dess har utvecklingen av sajten inte stått stilla en minut. Bit för bit förändras den – en av de senaste nyheterna är en bläddringsbar katalog på sajten som du kan beställa direkt ur.
– Det är viktigt för våra kunder att få inspiration. Därför har vår katalog stor betydelse både i tryck och på nätet. I katalogen får du något som är svårare att ge på nätet – en helhet, matchade förslag och liknande. Att katalogen nu finns också digitalt och låter dig handla direkt, underlättar för de kunder som gärna börjar köpresan med att bläddra i en av våra tryckta kataloger, berättar Charlotte Nordén, vd på Cellbes.

Inspirerande och enkelt i fokus

Papperskatalogen skickas ut tolv gånger per år till alla i kundregistret. Många hittar till sajten via den, men trafiken drivs också med annonser on- och offline, via marknadsföring i sociala medier och med hjälp av influencers.
– Vi försöker vara relevanta för våra kunder och att finnas där de finns, säger Charlotte Nordén.
Vid sidan av den viktiga inspirationen är enkelhet ett viktigt ledord i arbetet med sajten.
– Ja, det ska vara lätt att hitta och lätt att navigera på sajten – användarna är väldigt tydliga med att det är vad de vill ha.

Användarna pekar mot nya mål

Nu står Cellbes.se inför ett större utvecklingssprång. Det var för att få underlag inför det de gjorde en WSI-undersökning.
– Det gav oss supervärdefulla resultat att ta vidare och att grotta ner oss i. Generellt fick vi väldigt fina resultat, vilket vi naturligtvis är väldigt stolta över, men vi fick också veta vilka saker vi kan göra bättre, säger Charlotte.
– Den här feedbacken är viktig för att den visar vad kunderna verkligen tycker är viktigt. Det är så lätt hänt annars att man sitter och suboptimerar och jobbar med saker som användarna egentligen inte bryr sig om.