Stockholm Studentbostäder: Designlyft och 3d-visnignar under 2020


Stockholm studentbostäders webbplats har som allra viktigaste funktion, att förmedla bostäder och information om dem. Med en målgrupp som består av både den som söker och den som har. Och studenterna som söker kommer inte bara från Sverige utan från hela världen.

De har genomfört WSI-undersökningar sedan 2015 och gör detta för att få veta om hemsidan motsvarar förväntningarna och hjälper deras kunder och hyresgäster med det dom vill.

Den viktigaste insikten efter den senaste mätningen är, enligt Kund och Marknadschef Marlene Lundkvist, att det inte alltid är som man själv tror.

Vad ska ni göra med resultatet av den senaste WSI-undersökningen? 
– Vi fortsätter att analysera och skapa aktivitetslistor med både stora och små saker som behöver förbättras, säger Marlene.

För att utvecklas och förbättra webbplatsen jobbar teamet på Stockholm studentbostäder kontinuerligt med att ändra och skriva om texter så att dom ska nå ut bättre.
– Svaren från undersökningen är vårt utgångsläge i det. Vi fortsätter att mäta och vi kan även se våra förändringar i relation med inkommande frågor till vår kundservice. Målsättningen är ju ändå att man inte ska behöva kontakta kundservice.

Hur ser teamet bakom er webbplats ut? 
– Vi har sedan ett år tillbaka ett marknadsteam där vi har en fantastisk digital redaktör som har som primära arbetsuppgift att arbeta med webb.

Stockholm studentbostäders största utmaning är enligt Marlene deras höga ambitionsnivå och komplexa verksamhet som har ett stort informationsflöde.

Deras största projekt under 2020 har varit ett designlyft på webben och en undersajt med 3d-visningar av nya bostäder.

Pandemin har i vissa fall gjort att de är mer strukturerade i deras arbete.
– Det har gjort att vi har kunnat ha en bra framfart under hela året. Nackdelen är att man inte ses fysiskt och att det är svårare att ha workshops.

Hur ser framtiden ut? 
– Ljus! Vi har mycket på gång som kommer lyfta webben än mer.

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 27 januari på WSA-dagen. [Läs mer om WSA-dagen och prisutdelningen här>>]

Läs intervjuer med övriga nominerade här >>