Svensk Fastighetsförmedling: Ökande förväntningar på mobila upplevelsen


– Våra besökare är framförallt ute efter att titta närmre på bostäder som vi har till salu, komma i kontakt med våra mäklare eller läsa våra guider kring bostadsaffären, berättar Marcus Sjölin på Svensk Fastighetsförmedling.

På Svensk Fastighetsförmedlings webbplats sammanförs säljare och köpare med lokal mäklarkompetens. Det är en konkurrensutsatt marknad och webbplatsen har två viktiga syften: att besökaren får det hen är ute efter och att i den upplevelsen också förmedla varumärket.

Svensk Fastighetsförmedling har genomfört WSI-undersökningar sedan 2008 och Marcus berättar att de ger en bra indikation på de samlade insatserna de gjort under året och hur de står sig gentemot branschen.

– Från den senaste mätningen är den viktigaste insikten att användarnas förväntningar på den mobila upplevelsen fortsätter att öka, säger Marcus. Resultatet överlag kommer att användas som en del av underlaget vi har för att förbättra våra bostadsannonser.

Internt har Svensk Fastighetsförmedling en webbansvarig och en experience designer som jobbar nära utvecklingsteamet på Valtech och deras SEO-byrå iProspect, content-byrå Isobar och analytikerna på Outfox.

Berätta om hur ni arbetar internt för att utvecklas och förbättra er webbplats?

– Vi har precis i uppstartsfasen av ett nytt arbetssätt. Och att få det på plats är vår största utmaning just nu. Det nya arbetssättet är en del i att säkerställa att vi är på väg åt rätt håll, men vi har också ett ökat fokus på datakvalitet och utökad mätning av olika aktiviteter på sajten.

– Vi är priviligierade att jobba i en bransch där kunderna både vill och kan fortsätta göra affärer, till och med i högre utsträckning än innan pandemin. Men det är klart att förutsättningarna har förändrats och ett sätt att bemöta dem är vår nya tjänst för online-visningar. Mäklaren förinspelar en guidad visning och intressenterna har möjlighet att uppleva bostaden när det passar dom.

Hur ser framtiden ut?

– Den ser mycket spännande ut med många nya initiativ på g!

Marcus Sjölin, Svensk Fastighetsförmedling

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 27 januari på WSA-dagen. [Läs mer om WSA-dagen och prisutdelningen här>>]

Läs intervjuer med övriga nominerade här >>