Ett nytt PIM och förbättrat sök för CEJN.com


”Våra persona har höga krav på att vi tillhandhåller omfattande teknisk data och ritningsnedladdning.” Jonas Åslund, Marketing Communication Manager, CEJN AB

Cejn.com är nominerade till bästa Kommersiella webbplats i Web Service Award.

Det svenska ingenjörsföretaget CEJN AB har sedan 1955 presenterat produkter och lösningar för sina kunder. Och CEJN.com andas innovation och teknisk kompetens och fokus för årets WSI-undersökning har varit hur deras besökare upplever just dessa sidor.

Jonas Åslund, Marketing Communication Manager på CEJN AB berättar att det är avdelningen för marknadskommunikation som arbetar med att utveckla sajten.
– Men kärntruppen består av vår webmaster Robert Jakobsson och vår digital marketing specialist David Nilsson.

Under 2023 har störst fokus legat på implementeringen av en Mediakomponent för att kunna visa och publicera mer bild och film på deras produktsidor.
– Då kan vi bättre förklara för våra besökare hur våra olika lösningar kan hjälpa dem, förklarar Jonas. Vi har också lagt fokus på att införa ett nytt PIM för att förse webben med produktdata.

Vad är ni särskilt stolta över att ni genomfört under 2023?

– Mediakomponenten som möjliggjorde mer bild- och filmpublicering på webben lyfte produktsidorna till en ny nivå, svarar Jonas. Den tillsammans med filtreringsfunktionaliteten på egenskaper och prisförfrågan-funktionen gjorde siten mer komplett.

En av de största utmaningarna under året som gick var att införa ett nytt PIM system och integrera det med webben. En dedikerad PIM-koordinator med relevant systemerfarenhet anställdes för att genomföra detta. Men det tar tid att införa ett nytt PIM

– … och det är viktigt att kontinuerligt underhålla och städa data, tillägger Jonas.

När resultatet från WSI-undersökningen presenterades för Jonas och hans kollegor blev de något överraskade av den positiva feedback de fick från användarna om hur de upplever deras produktsidor.

– Samtidigt bekräftade undersökningen att vi har saker att vidareutveckla, tillägger han. Som till exempel sitens generella sökfunktion. Att hjälpa besökaren hitta rätt produktlösning för sina behov är den absolut viktigaste funktionen på vår sajt, då våra persona har höga krav på att vi tillhandhåller omfattande teknisk data och ritningsnedladdning.

När resultat från den här typen av undersökning kommer presenteras insikterna i olika forum internt och används som ett underlag för att utveckla webbplatsen ytterligare. Så även i detta fall och under 2024 ska söket på sajten utvecklas samtidigt som Jonas och hans team ser fram emot att dra nytta av sitt nya PIM.

– Jag har ett engagerat och kompetent team som skapat branschledande produktsidor!

Robert Jakobsson, webmaster, och Jonas Åslund, Marketing Communication Manager, CEJN AB

CEJN.se är nominerade inom kategorin Kommersiella webbplatser.

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 31 januari på WSA-dagen. [Läs mer om WSA-dagen och prisutdelningen här>>]

Hela programmet till WSA-dagen finns på:  https://www.webserviceaward.com/wsa-dagen-2024/program/

WSA-dagen är ett kostnadsfritt digitalt event men begränsat antal platser.

Läs intervjuer med övriga nominerade här >>