Miljonlotteriet: Hoppfull målgrupp söker validering på miljonlotteriet.se


Huvudsyftet med Miljonlotteriets webbplats har varit att underlätta hanteringen av lotter och att beställa vinster för prenumeranter.

– Samtidigt ska webben underlätta det administrativa arbetet för oss internt, säger Åsa Fredriksson som är kommunikationschef på Miljonlotteriet. Webben är också en kanal vi använder för att ge information om Miljonlotteriet, specifikt till våra prenumeranter för att skapa en bra relation till kunden.

Under 2011 startas en förstudie och arbetet med att göra miljonlotteriet.se till en mer affärsorienterad hemsida där de ska kunna skapa bättre försäljning till nya kunder och merförsäljning till befintliga. Tidigare har den primära målgruppen framförallt varit Miljonlotteriets prenumeranter.

– Vi vill naturligtvis nå ut till hela Miljonlotteriets potentiella målgrupp som är människor som gillar att skrapa lotter och spela på nätet, säger Åsa.

Validering av lotterna är den i särklass mest omtyckta och använda funktionen. Därefter är det att beställa vinster och ta reda på information om sitt vinstkonto.

– Även vårt nyhetsbrev som man anmäler sig till på vår webbplats är mycket populärt.

Hur mäter ni om målgruppen är nöjda med innehåll och funktion?
– Via Nöjd Kund Index-undersökningar, Läsvärdesundersökningar, Kundpaneler samt naturligtvis vår årliga mätning med WSA.

Vilken typ av undersökningar och mätningar använder ni er av för att utveckla och förbättra innehåll, teknik och utseende på er webb?
– Google Analytics, kundpaneler samt Apsis för våra nyhetsbrevs innehåll som kopplas till webben. Men också genom en pågående dialog med vårt kundcenter som dagligen får in förslag på förbättringar från våra kunder.

Det yttersta ansvaret för webbplatsen bär Åsa, ansvaret för miljonlotteriet.se är webbansvarig Eric Lundkvist och den som fyller webbplatsen med innehåll är kommunikatören Jakob Wilén. Totalt är de fem personer som jobbar aktivt med innehållet.

– Det tekniska underhållet och driften sköter vi själva internt. Utvecklingen genomför vår leverantör av affärssystemet Commentor.
– Det är en egenutvecklad plattform framtagen av vår affärssystemleverantör Commentor. Vi har valt den vägen eftersom vårt affärssystem med alla våra kunder är hjärtat i vår verksamhet. När vi tog fram plattformen för vår webbplats var det därför mest logiskt att bygga upp den kring affärssytemet. Men vi kommer att se över vår plattform och vårt publiceringsverktyg under 2011.

Miljonlotteriet blev nominerad i kategorin Information & Service – WSA 2010.