Tretti.se: Feedback från forum och kundtjänst gör Tretti.se bättre


Allt fler konsumenter upptäcker fördelen med e-handel även för vitvaror och hushållsapparater. På tretti.se kan de hitta inte mindre än 6000 olika varor, och inte helt oväntat är just försäljning huvudsyftet med tretti.se. Privatpersoner som äger sitt eget boende är huvudmålgruppen och ”alla andra” den sekundära.

De mest uppskattade och använda funktionerna på tretti.se är möjligheten för kunderna att filtrera produkter utifrån produktegenskaper, förslagslistan vid sökning på webbplatsen och det faktum att tretti.se har en enkel beställningsprocess.

Hur mäter ni om målgruppen är nöjda med innehåll och funktion?
– Vi lyssnar mycket på den feedback vi får från våra kunder, säger Frank Hoffmann som är e-commerce director på tretti.se. Denna får vi via recensioner på prisjämförelsetjänster och andra forum samt kontakten med vår kundtjänst. Vi analyserar även besökarnas beteenden på webbplatsen.

Frank berättar att de har en avdelning som jobbar dedikerat med produktinformation och övrigt innehåll på webbplatsen. De är fem personer som jobbar aktivt med innehållet.

– Eftersom innehållet på vår webbplats till största delen består av produktinformation är den viktigaste åtgärden kontinuerlig produktutbildning. Vi har även rutiner för kvalitetssäkring av våra texter.

Driften sköts av en partner och utvecklingen sker internt. Tretti.se är byggd på en egenutvecklad plattform.

Varför tror ni att ni är nominerade i denna kategori?
– För att vi har lyssnat på våra kunder och försökt ge dem vad de efterfrågar, svarar Frank.

Tretti.se vann i kategorin E-handel – WSA 2010.