Jotex: Enkelt och inspirerande går hem hos kunderna


Jotex är ett företag som lyckas mycket bra med sin e-handelssajt: de har prenumererat på nomineringar i WSA sedan 2010.
Ansvarig för e-handeln på Jotex och för innehållet på sajten är Markus Danielsson. Han berättar att sajten vänder sig till dem som är intresserade av heminredning och att den ska att inspirera till shopping.
– Det ska inte vara dyrt att skapa sitt drömhem, säger han.

Hur många jobbar aktivt med webbplatsen och dess innehåll?
– Det är fyra personer som arbetar aktivt på webben, men alla på Jotex deltar i någon form för att vi ska kunna inspirera till shopping. Vi har även hjälp av Ellos Group på flera områden.

Vilken plattform arbetar ni med och vilka är de starkaste fördelarna med den?

– Den är egenutvecklad. Vi har även stöd av olika leverantörer inom olika områden för att driva Jotex. Det är vi som känner våra kunder bäst, och då är det viktigt att det är vi som står för utvecklingen.

Vilka av webbplatsens funktioner används mest?

– En av våra mest uppskattade och mest användbara funktion är möjligheten till att se matchande produkter i samma serie eller stil. Vi har även fått väldigt bra kommentarer på sättet vi inspirerar våra kunder inom olika stilgrupper.

Hur arbetar ni för att hålla kvaliteten uppe på innehållet?
– Vi ser till att uppdatera med jämna mellanrum och alltid hålla den uppdaterad på trender och beteenden. Tack vare våra mätverktyg kan vi se hur våra besökare beter sig på sajten, vilket gör att vi kan uppdatera den efter behov.
– Som stor aktör inom heminredning är det också viktigt att vi är med och sätter trender.

Hur mäter ni målgruppens upplevelse för att kunna förbättra innehållet och tekniken?

– Vi mäter dagligen kundernas upplevelse med ett antal verktyg. Det handlar om allt ifrån A/B-tester till olika enkätundersökningar.

Hur använder ni WSI-undersökningen i ert arbete? 


– WSI-rapporten är en bra grund för att kunna utläsa vilka behov och önskemål som finns hos kunden just nu. Rapporten hjälper oss att prioritera bland våra olika utvecklingsprojekt.

Varför tror du att ni är nominerade i Web Service Award i år?
– Vi strävar alltid efter att erbjuda produkter för heminredning på ett inspirerande och enkelt sätt. Det ska vara enkelt att shoppa inredning och det ska inte vara dyrt att skapa sitt drömhem.

Vad tänker ni förbättra ytterligare under 2015?

– Vi har flera projekt på gång som kommer att bli synliga under 2015.

Jotex Markus Danielsson_ny
Markus Danielsson, ansvarig för e-handeln på Jotex.se