Sembo: Genomför WSI flera gånger om året


På researrangörens Sembos webbplats söker soltörstande par och familjer nya semestermål. Sajten lanserades 2012 och står för större delen av företagets försäljning. Magnus Servin är e-handelschef och ansvarar för Sembos webbteam bestående av två utvecklare och en webbdesigner.
– Besökarna ska på ett enkelt och flexibelt sätt kunna plocka ihop sin resa. De väljer själva hur de vill bo, i hotell, hus eller lägenhet. Hur de vill resa, med flyg eller bil, och hur länge de vill vara borta, berättar han.
Sajten ligger på plattformen Umbraco och kompletteras med ett egenutvecklat bokningssystem.
– Vi har den senaste tiden arbetat mycket intensivt med att förbättra vår webbplats. Till exempel har vi anpassat den så att den nu är responsiv och fungerar bra i alla enheter.

Vem eller vilka ansvarar för webbplatsens innehåll, utseende och funktionalitet?
– Marknadsavdelningen ansvarar för innehållet och utseendet, it-avdelningen för funktionalitet och webbteamet ansvarar både för utseende och funktionalitet.
– Totalt arbetar cirka 20 personer i olika grad med webbplatsen.

Vilka är de starkaste fördelarna med den plattform ni jobbar med?
– Då vi har kompetensen att själva vidareutveckla i Umbraco och i vårt bokningssystem är vi inte begränsade.

Vilka av webbplatsens funktioner är mest uppskattade och använda?
– Vår sökmotor är den mest använda funktionen på webbplatsen. Den hjälper kunder att hitta information och priser om boende, flyg- och färjeavgångar samt hyrbilar. Vi har nyligen utvecklat en ny lågpriskalender som är väldigt uppskattad bland våra kunder.

Hur arbetar ni för att hålla kvaliteten uppe på innehållet?
– Vi följer upp resultaten från de undersökningar vi gör och vi genomför löpande A/B-tester för att se vad som fungerar bäst.
– Minst en gång om året genomför vi en undersökning genom Web Service Award. Dessutom har vi ett frågeformulär till alla kunder som reser med oss.

Vad var den viktigaste anledningen till att ni gjorde en WSI-undersökning under året som var?
– Dels ger den ett kvitto på hur väl vi genomfört arbetet med webbplatsen under året, dels är den ett underlag för vilka delar vi kan förbättra framöver.
– Vi följer noggrant upp resultaten från de undersökningar vi gör och identifierar funktioner och innehåll som kan förbättras.

Varför tror du att ni är nominerade i Web Service Award i år?
– Vi har arbetat mycket aktivt med att förbättra webbplatsen och upplevelsen för besökarna. Här har WSI-undersökningen hjälpt oss att välja vilka delar vi ska prioritera och fokusera på.

Vad tänker ni förbättra ytterligare under 2016?
– Vi arbetar med att få in mer beteendestyrt och relevant innehåll. Vi kommer även fortsätta förbättra bokningsflödet.

 

Magnus Servin,  e-handelschef och ansvarig för Sembos webbteam

Magnus Servin, e-handelschef och ansvarig för Sembos webbteam

 

Läs mer om de nominerade i Web Service Award här »

Vinnarna i varje kategori korades på WSA-dagen den 27 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer om WSA-dagen här »

Gör som de bästa arbeta med användarna i fokus! Genom att göra en digital analys så får ni reda på vad era besökares beteende och vad de tycker om er webbplats. Läs mer om digital analys här »