JM: Undersökningarna hjälper oss nå våra mål


JM:s webbplats ska informera och inspirera företagets kunder innan, under och efter att de har köpt en ny bostad. Bilder, texter och 3D-visualiseringar ska ge en känsla för en bostad som ibland inte ens har byggts ännu.

– Vi börjar sälja våra bostäder två till tre år innan inflyttning. Åker vi ut till platsen då finns det inte mer än en byggrop eller några betongväggar. Då är webben jätteviktig för att kunna ge våra kunder en bild av hur områdena och bostäderna kommer att bli, säger Jia-Chwen Wu, webbansvarig på JM.

Målgruppen är primärt JM:s bostadskunder men även jobbsökande, journalister och investeringsanalytiker tillhör dem man vänder sig till.

Webbplatsen lanserades 2014 och ligger idag på Episerver 9.4. WSI-undersökningar har JM gjort sedan 2008.

– Vi sätter varje år upp mål med saker som vi vill förbättra till följande år. Undersökningarna hjälper oss att både sätta målen och följa upp dem, berättar Jia-Chwen Wu.

 

Vilka ansvarar för webbplatsens innehåll, utseende och funktionalitet?

– Innehållsmässigt är det vår webbredaktörsorganisation som jag ansvarar över. Sedan har vi ett webbteam som har hand om utseende och funktion. En tredje del är styrningen med alla chefer som synkar oss och ser till att vi har en gemensam vision att jobba mot. Och att den är förankrad.

 

Hur många jobbar aktivt med webbplatsen och dess innehåll?

– Vi är totalt 20 webbredaktörer.

 

Arbetar ni tillsammans med några externa partner kring webbsidan (webbyrå eller liknande)?

– Utvecklingen av webbplatsen sker internt av JMs webbteam som är ett tvärfunktionellt team bestående av JM-anställda, frilansande utvecklare och konsulter från Esatto och Valtech.

För JM Inspiration, vilket är en liten del av vår webb, har vi ett samarbete med contentbyrån Baluba. De skriver bland annat artiklar och gör hemma-hos-reportage.

 

Vilka är de starkaste fördelarna med den plattform ni jobbar med?

– Den är lättanvänd och stabil. Dessutom är det många som kan den vilket underlättar när vi ska anställa nya redaktörer.

 

Vilka av webbplatsens funktioner är mest uppskattade och använda?

– Sök bostad, vår funktion för att hitta lediga bostadsrätter, är näst mest besökt efter startsidan.

 

Hur arbetar ni för att hålla kvaliteten uppe på innehållet?

– Vi har webbredaktörsträffar som är hela dagar där vi sitter tillsammans och jobbar igenom innehållet. Jag har regelbundna möten med alla redaktörer där vi pratar om nya funktioner och vad de behöver veta för att utnyttja dem på bästa sätt.

 

Hur mäter ni målgruppens upplevelse av innehåll och funktion?

– Vi mäter och analyserar webbtrafiken med bland annat Google Analytics. Och så jämför vi användartester där vi intervjuar våra kunder. Även kundservice ger oss jättebra feedback. Och så har vi ju WSI-undersökningen.

 

Vad var den viktigaste anledningen till att ni gjorde en WSI-undersökning under året som var?

– Undersökningarna hjälper oss att se hur det har gått för oss under året, om vi följer vår utvecklingskurva, och vad kunderna tycker om oss. Den hjälper oss väldigt bra att se om vi satsar på rätt saker eller behöver förbättra oss på andra sätt.

 

Varför tror du att ni är nominerade i Web Service Award i år?

– Vi har jobbat väldigt hårt och satsat väldigt mycket på de delar av webbplatsen som varit mindre bra. Nomineringen är nog ett bevis på att vi har satsat på rätt saker.

 

Vad tänker ni förbättra ytterligare under 2016?

– Vi kommer att fortsätta förbättra användarnas upplevelser på vår webbplats. Göra det lättare för dem att hitta det de söker och efterfrågar. Vi kommer att satsa på att förbättra oss både redaktionellt och designmässigt.

– Och så kommer vi att testa några nya funktioner, men det är lite hemligt just nu.

 

Jia-Chwen Wu, webbansvarig på JM

Jia-Chwen Wu, webbansvarig på JM

 

Läs mer om de nominerade i Web Service Award här »

Vinnarna i varje kategori korades på WSA-dagen den 27 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer om WSA-dagen här »

Gör som de bästa arbeta med användarna i fokus! Genom att göra en digital analys så får ni reda på vad era besökares beteende och vad de tycker om er webbplats. Läs mer om digital analys här »