WSA-bloggen: Myter om startsidan! Vad är sant och vad är falskt?


En webbplats startsida får oftast internt väldigt stort fokus. Många är det som vill synas där. Men hur viktig är slaget om startsidan? Hur uppfattas startsidan av besökarna? Börjar besöket för användarna där? Hur bra är trenden med att ha en stor vinjett bild på startsidan?  Många startsidor är långa. Ryktet går om att alla scrollar. Men är det verkligen så?

För att ta reda på vad som är sant och vad som är falskt så har vi på WSA analyserat trafikdata från 114 webbplatser under hösten 2016, gjort heatmaps på 40 webbplatsers startsidor, sett på resultatet av de senaste 300 webbplatsundersökningarna. Detta för att göra en digitalanalys av startsidan.

Läs mer om resultatet här på WSA-bloggen

http://blogg.webserviceaward.com/2017/03/31/myter-om-startsidan-vad-ar-sant-och-vad-ar-falskt/