Zetas sajt frestar matälskarna – ökade 25% på ett år


Det ligger en stark passion bakom företaget Di Lucas varumärkeswebbplats Zeta.nu. Här samsas kunskap med inspiration kring något som hela organisationen bakom sajten brinner för – god medelhavsmat.

Zeta.nu hade drygt 7,2 miljoner sidvisningar under 2018.
– Vi vänder oss i första hand till privatpersoner som vill laga god och hälsosam medelhavsmat, italiensk mat, säger Susanna Hedengren som är digitalt ansvarig på Di Luca och Di Luca AB.

Recepten är den stora besökarmagneten på sajten – här lär du dig laga frittata och Spaghetti Carbonara, men också ”Poke bowl på italienskt vis”. Webbplatsen står på ytterligare två ben: content kring tillverkning och tillagning av matvaror, skillnaden mellan olika produkter och liknande ämnen, alltså kunskap kring medelhavsköket och dess ingredienser, och slutligen information kring Zetas egna produkter.   

Ökade trafiken med 25%

Under 2018 hade Zeta.nu en smått fantastisk trafikökning – plus 25 procent. Bakom tillväxten ligger ett intensivt arbete som pågått sedan sajten relanserades för cirka två och ett halvt år sedan.
– Sedan för ett år sedan lade vi till nya receptkategorier och landningssidor för det, så att om du till exempel är intresserad av bönor, så finns en färdig kategori för det, säger Susanna Hedengren.

De har också byggt upp en stabil närvaro i sociala medier vilket bidrar till de fina tillväxtsiffrorna.

Överraskande bra  – och kvitto på förändringsbehov

Resultatet i deras första WSI-undersökning som gjordes 2018 kom lite som en överraskning för laget bakom webbplatsen.
– Vi upptäckte att vi är mer uppskattade än vi trodde – vi fick ett väldigt glädjande resultat, säger Susanna och fortsätter:
– Vi fick också ett kvitto på att vi behöver förbättra vår upplevelse i mobilen, att vi behöver bli enklare och tydligare där. Så under 2019 kommer vi att jobba mycket med att förtydliga, att rensa upp i sökfunktionalitet och annat.

Nästan 70 procent av besöken till Zeta.nu sker via mobilen – redan 2014 gick mobilen om desktop.

Zeta utnyttjade också möjligheten att lägga till egna frågor i WSI-undersökningen. En av dessa gällde hur användarna ville spara recept.
– Det är en fråga vi kommer att ta vidare direkt när vi kommer in i UX-delen av utvecklingen.

Trots bra resultat – nu väntar förändring

Så trots ett överraskande bra resultat och premiär som nominerad i Web Service Award väntar en hel del förändringar på Zeta.nu under det kommande året. Något som iofs verkar vara självklart för Susanna Hedengren och hennes kollegor på Di Luca.
– Man får aldrig vara nöjd – konkurrensen gör att man hela tiden måste förbättra sig och lyckas göra det med konsumentnyttan i fokus.
– Det gäller särskilt så här i ett familjeföretag med en eldsjäl som grundare. Fernando Di Luca är 82 år men fortfarande aktiv, han är flera dagar i veckan på kontoret. Det är roligt att se och inspirerar oss andra att hela tiden fortsätta att utvecklas.

 

Läs om de övriga nominerade »

Vinnarna i varje kategori koras på WSA-dagen den 30 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer om WSA-dagen »