De nominerade till Sveriges bästa webbplatser och intranät är….


På WSA-dagen den 29 januari utses Sveriges bästa webbplatser och intranät. 20 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i fyra kategorier. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 117 000 respondenter. Undersökningen utförs av Web Service Award.

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka hemsidor svenskarna är mest nöjda med. En expertjury använder besökarnas omdömen för att sedan utse Sveriges bästa webbplatser och intranät.

En övergripande trend är att användarna ställer allt högre krav på att hemsidor fungerar sömlöst på såväl dator som mobil. Data visar att användarna söker information på många olika sätt beroende på veckodag, tid på dygnet och hur mycket tid användarna spenderar på plattformen.  Användningssättet kan skilja sig drastiskt åt, vilket organisationer bör ta hänsyn till. Här ser vi att kraven höjts rejält från användare och de bästa organisationerna har också varit lyhörda för dessa digitala behov, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

För intranäten så visar årets undersökningar på att de bästa har tagit enorma steg framåt när det gäller användarvänlighet. Det behövs goda exempel på bra intranät. De nominerade visar att intranät inte behöver vara halvdåliga eller usla utan kan ge medarbetarna en stor nytta i deras dagliga arbete. Intranäten spelar ofta en vital roll i informationsflödet och samarbetet inom en organisation. Det är glädjande att se att intranäten har höjt sig markant i årets undersökning. Det tyder på att organisationer tagit till sig av kritiken från medarbetare, samtidigt som man har insett att en så viktig informationskanal måste vara användarvänlig och intuitiv, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

 Vinnarna av årets Web Service Award utses den 29 januari på WSA-galan.

[Läs mer om WSA-dagen och galan här >>]

 

Nominerade till Web Service Award

Kategori: Kommersiella

 

Kategori: Samhällskommunikation

 

Kategori: Mobilt

 

Kategori: Intranät

  • Familjebostäder – Porten
  • Pensionsmyndigheten – Orangeriet
  • Tetra Pak – Orbis
  • Fastighetsbyrån – Byrålådan
  • Statens maritima och transporthistoriska museer – Ombord

 

Juryn består av

  • Mamite Andersson, IT&Telekomföretagen
  • Matilda Nordfeldt, Sveriges Annonsörer
  • Tove Hanell, Stockholms Handelskammare
  • Pierre Du Rietz, Web Service Award AB

 

Hela programmet till WSA-dagen  finns på
https://www.webserviceaward.com/utmarkelsen/wsa-dagen-2020/program/

Utmärkelserna delas ut på WSA-galan i samband med WSA-dagen den 29 januari, på Nalen, Regeringsgatan 74 i Stockholm. 

 

För mer information, kontakta:

Pierre Du Rietz
VD, Web Service Award
pierre.durietz@webserviceaward.com
070-544 0777

 

Web Service Award 

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com.