Det viktiga skyltfönstret


Lansforsakringar.se är nominerad  som bästa kommersiell webbplats 2019 i Web Service Award.

Länsförsäkringar har gjort WSI-undersökningar i 10 år. Deras webb har blivit nominerad många gånger och rönt dem en seger 2014. Att de igen är bland de nominerade tyder på ett jämnt och lyckat arbete med att hålla sig i framkant.

Katrina Ribe på Länsförsäkringar menar att deras WSI-deltagande ger dem bra mål och index att jämföra mot år för år.
– Webbplatsen är ett viktigt skyltfönster för oss att kunna visa upp allt det vi erbjuder våra kunder och potentiellt nya kunder, säger Katrina. Webben är också en viktig försäljningskanal och möjlighet för våra befintliga kunder att logga in och administrera sitt engagemang. [Läs mer om WSI-undersökningar här.]

 

Löpande analys och förbättring

Länsförsäkringar.se utvecklas och förvaltas av ett agilt utvecklingsteam bestående av allt från analytiker, ux designer till utvecklare och testare. Teamet leds av produktägare och produktspecialister.
– Utöver utvecklingsteamet har vi en webbredaktion som jobbar med att hela tiden optimera och förfina innehållet på webben, förklarar Katrina. Allt från informationssidor till kampanjer.
– Att hjälpa kunden hitta det den kom för att göra är svårare än man tror och kräver löpande analys och förbättringsarbete.
Vi har lärt oss att det är en stor utmaning att bygga riktigt bra navigation på webben.

 

Tillgänglighet i fokus

En stor del av besökarna på Länsförsäkringar.se är återkommande kunder som gärna vill logga in. Katrina berättar att det är viktigt att de skapar förutsättningarna som gör det så enkelt som möjligt för kunden att göra just det.
– Det ska också vara enkelt att köpa och skaffa sig information om våra produkter samt anmäla skada, fortsätter hon.
På frågan om det finns speciella krav på en webbplats i deras segment, jämfört med andra segment, svarar Katrina ”Absolut”. – Tillgänglighet för alla är viktigt för oss och här jobbar vi löpande för att förbättra oss för att kunna finnas till för så många som möjligt.
Under 2019 har GPS tekniken varit viktig för Länsförsäkringar. Den har möjliggjort för Länsförsäkringar att förenkla valet av Länsbolag när deras kunder kommer in på webben.
– Tidigare var kunden själv tvungen att göra valet men med hjälp av GPS-teknik kan vi nu göra det valet åt den, säger Katrina. En mycket stor kundförbättring som vi är extra stolta över.

 

Rörligt inspirerar

Motion design är något som Katrina och hennes kollegor på Länsförsäkringar.se tycker är inspirerande just nu.
– Motion design och animering – utan att ta all fokus från användaren utan för att komplettera designmönster och leda användaren rätt. Illustrationsmönster som får större plats och andra geografiska mönster, röststyrning och personalisering är några trender vi tycker är spännande.

Så hur kommer Länsförsäkringar att ta mätresultaten tillvara under det kommande året? Katrina svarar:
– Vi bryter ner område för område och försöker hitta förbättringsförslag kopplat till de olika delarna som vi mäter. Så gör vi varje år. Det är viktigt att också agera på de resultat man får.

Länsförsäkringar är även nominerade med sin app i kategorin Mobilt.

Katrina Ribe, Länsförsäkringar

 

Här kan du läs om de övriga nominerade i Web Service Award »

Vinnarna i varje kategori koras på WSA-dagen den 29 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer om WSA-dagen »