Den viktiga kundresan i fokus


Agria.se är nominerad  som bästa webbplats 2019 i kategorierna Mobilt och Kommersiell i Web Service Award.

Målet med Agria Djurförsäkrings webbplats är att ge besökaren möjlighet att teckna försäkringar online och främja djurhälsa och djurs välmående. Då behövs med än bara relevant information.

– För våra kunder ska webbplatsen också underlätta kontakten med Agria och samtidigt göra det enkelt att anmäla en skada och följa sina ärenden ifall djuret blir sjukt, berättar Ulrika Sundberg.
Agria Djurförsäkring finns i sex länder och innehållet på webben har samma kategorier men tonvikten i respektive land kan vara olika beroende på hur marknaden ser ut.

Kunderna är nyckeln till framgång

Agria Djurförsäkring har ett webbteam på ungefär 15 personer men arbetar tätt med referensgrupp och olika arbetsgrupper. I webbteamet ingår UX, utveckling, test, produktägare, krav, digital marketing, it och leverans.
– För att vi ska kunna leverera den bästa möjliga upplevelsen för våra kunder och användare måste vi veta vad de tycker och vilka förväntningar de har på oss och våra webbtjänster. Våra kunder är vår nyckel till framgång, säger Ulrika. Genom att få ett underlag med input från många av våra kunder kan vi enklare leverera bästa möjliga kundupplevelsen.
Ulrika och hennes kollegor på webbteamet använder flera olika verktyg som exempelvis Google Analytics och Hotjar för att mäta webbplatsen och kundernas beteende. Och på frågan om vad de lärt sig från den senaste WSI-mätningen [Läs mer här om WSI-undersökningen] svarar hon:
– Att förväntningarna i mobilupplevelsen har ökat mycket sedan senast vi var med i mätningen 2017.
Och 2017 stoltserade Agria Djurförsäkring som vinnare i WSA för sin webbplats, precis som under 2015 och 2005.

Kunderna förväntar sig mer än information

I och med att Agria Djurförsäkring är ett specialistbolag berättar Ulrika att deras användare förväntar sig att de erbjuder innehåll som håller en hög och trovärdig nivå.
– Specifikt för oss innebär det att kunderna förväntar sig mer än bara information och innehåll om våra produkter. De kommer till agria.se exempelvis för innehåll om djurhälsa och djurs välmående, förklarar Ulrika. De letar efter effektiva lösningar som går att hantera på vägen hem från jobbet, när man sitter i tunnelbanan. De förväntar sig även att hela kontakten med oss fungerar smidigt, inte bara den digitala. Hela kundresan är viktig, och webben är bara en del av denna.

Förbättringsarbete redan igång

Agria Djurförsäkring jobbar enligt Ulrika med att placera innehållet så nära mottagaren som möjligt. För att nå dit tittar de på olika sätt för att göra detta. Resultaten från årets mätningar finns redan med som navigator.
– Vi har redan börjat adressera förbättringar vi sett genom de insikter vi fått från mätningen. Vi kommer fortsätta jobba löpande med förbättringar från WSA-rapporten under hela 2020.

Agria Djurförsäkring är nominerade i två kategorier, Kommersiell och Mobilt.

 

Teamet bakom Agria.se Thomas Durrani, Marcus Rehn, Peter Åslund, Hanna Söderman, Helena Kilersjö, Rickard Sjögren, Ulrika Sundberg, David Dennerkrans, Caroline Lennerhed, Alexander Komstadius, Anna Grafström, Daniel Lindberg, Hanna Carlsen, Gabriela Gonzalez, Pehr Hommerberg Fotograf Kaj Holmberg

 

Läs om de övriga nominerade »

Vinnarna i varje kategori koras på WSA-dagen den 29 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer här om WSA-dagen »