De nominerade till Sveriges bästa webbplatser och intranät är….


Den 27 januari utses Sveriges bästa webbplatser och intranät. 20 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i fyra kategorier. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning. Undersökningen utförs av Web Service Award.


Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser och intranät svenskarna är mest nöjda med. De som har fått högst resultat av besökarna blir nominerade till Web Service Award – utmärkelserna till Sveriges bästa webbplatser och intranät.


2020 har varit ett år som präglats av den pågående pandemin. Detta har även i högutsträckning påverkat Sveriges webbplatser och intranät. Många webb och intranätansvariga har antigen sett sina medarbetare permitteras och eller fått fler arbetsuppgifter än tidigare. Men de digitala kanalerna har även blivit ännu viktigare. I snitt har så ökade trafiken till webbplatserna och intranäten med ca 20 procent under första vågen. Allt tyder på att det fortsätt öka ännu mer nu under vintern. Till detta ska även läggas att kraven på de digitala kanalerna har fortsatt att öka under året. Det är därför glädjande att vi på Web Service Award kan lyfta fram flera riktigt bra webbplatser och intranät som fått toppbetyg av sina användare, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 27 januari på WSA-dagen. [Läs mer om WSA-dagen och prisutdelningen här>>]

Nominerade till Web Service Award

Kategori: Kommersiella


Kategori: Samhällskommunikation

Kategori: Intranät

  • Länsförsäkringar – Länet
  • Martin & Servera – Navet
  • Rikshem – Entrén
  • Svenska Bostäder – Svebben
  • Sveriges Allmännytta – Allmänningen

Det åtråvärda priset till vinnarna av Web Service Award-utmärkelsen är gjord av konstnärinnan Emilia Linderholm. Årets pris heter En droppe hopp.

Konstnärinnan Emilia Linderholm med det åtråvärda WSA-priset. Fotograf Anna Nordström

Hela programmet till WSA-dagen  finns på https://www.webserviceaward.com/utmarkelsen/wsa-dagen-2021/program/

För mer information, kontakta: 

Pierre Du Rietz 
VD, Web Service Award
pierre.durietz@webserviceaward.com
070-544 0777  

Web Service Award

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com.