Vinnarna av Web Service Award 2022 är….


Sen år 2000 har Web Service Award med hjälp av Sveriges internetanvändare korat årets bästa webbplatser och intranät. Den 25 januari korades 2022 års vinnare i kategorierna Kommersiella, Samhällsinformation och Intranät. Vinnare är Opera.se, Verksamt.se och Kungliga biblioteket – Interno. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 100 000 respondenter. Undersökningen utförs av Web Service Award.

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser Sveriges internetanvändare är mest nöjda med. Utifrån användarnas omdömen utse Sveriges bästa webbplats och intranät.

Årets vinnare av Web Service Award utmärkelserna visar att målstyrt arbete lönar sig. Tillgängligt, engagerande, enkelt och att prioritera arbetet med utveckling är några av de gemensamma nämnarna för årets vinnare. De har alla på ett mycket bra sätt lyckats tillgodose sina besökares skiftande krav och behov säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award

Vinnare Web Service Award

Vinnare i kategorin Kommersiella webbplatser

Göteborgsoperan – www.opera.se

Motivering: Detta är en attraktiv och tillgänglig webbplats som elegant klarar användarnas allt högre krav både via desktop och mobil. Den skapar intresse, engagerar och det är en utmärkt köpupplevelse. Användarna ger webbplatsen toppbetyg.

Vinnare i kategorin Samhällsinformation

Verksamt.se – www.verksamt.se

Motivering: Den här webbplatsen har målgruppen i fokus. Ger ett stort stöd i alla olika faser och hjälper besökaren att komma rätt. Att flera kockar ger en sämre soppa gäller inte när dessa myndigheter har gått ihop för att ge en ingång till information och tjänster.

Vinnare i kategorin Intranät

Kungliga biblioteket – Interno

Motivering: Detta är ett användarvänligt intranät som stödjer medarbetarna i sitt dagliga arbete. Användarna har gett intranätet toppbetyg i alla områden. Är ett otroligt lyft från det tidigare. Ett intranät som gått från att vara ett inferno till att vara ett effektivt Interno.

Bästa förbättrare
Hedersutmärkelsen delas även ut till bästa förbättrare inom varje kategori, dvs de som har lyckats höja andelen nöjda besökare mest.

Kommersiella: Rikshem – minasidor.rikshem.se
Samhällskommunikation: Sjöfartsverket – www.sjofartsverket.se
Intranät: Kungliga biblioteket – Interno

Det åtråvärda priset till vinnarna av Web Service Award-utmärkelsen är gjorda av konstnärinnan Emilia Linderholm. Årets pris heter Healing. [Läs mer om priset här>>]

För mer information, kontakta:
Pierre Du Rietz
VD, Web Service Award
pierre.durietz@webserviceaward.com
070-544 0777

Web Service Award

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com