Vinnare 2018


Nu har Sveriges bästa webbplats, e-handelsplattform och mobilupplevelse korats. Vinnare är Zeta, Bostadsförmedlingen i Stockholm, NetOnNet, Systembolaget och Fastighetsbyrån. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 147 000 respondenter. Undersökningen utförs av Web Service Award.

WSA-utmärkelsen gjorda av konstnärinnan Emilia Linderholm, www.emilialinderholm.com

 

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser svenskarna är allra nöjdast med. En expertjury använder besökarnas omdömen för att sedan utse Sveriges bästa webbplatser.

  • Årets vinnare har lyckats tillgodose sina besökares skiftande krav och behov. Alla vinnare är exempel på när utveckling utgått från besökarnas bästa. De är tilltalande, lätta att navigera, informativa och bäst av allt – anpassade att möta besökaren på bästa tänkbara sätt på den plattform som besökaren valt, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

Vinnarna tillkännagavs på den årliga WSA-galan den 30 januari 2019.

Vinnare Web Service Award 2018

Zeta.nu
Vinnare i kategorin Information & Service

Juryns motivering: ”Webbplatsen är mycket användarvänlig och smakfull. Den innehåller en rad smarta funktioner som underlättar för besökarna. Sajten har sin målgrupp i fokus och ger en hög nytta på ett inspirerande sätt både via dator och mobilt.”

Bostadsförmedlingen i Stockholm
Vinnare i kategorin Samhällskommunikation

Juryns motivering: ”Det här en webbplats för alla, vilket märks på att den är inkluderande med bra språkval. Sajten kännetecknas av att vara enkel, tydlig och informativ. En webbplats som besökarna tycker om.”

NetOnNet
Vinnare i kategorin E-handel

Juryns motivering: ”Att ständigt arbeta med att förbättra för sin besökare ger resultat! Webbplatsen känns ärligt lockande. Det är lätt att navigera, finns bra jämförelser och möjlighet att fynda. Här vill man handla!”

Systembolaget – ViNet
Vinnare i kategorin Intranät

Juryns motivering: ”Det här är ett intranät med ett tydligt mål och vision. Intranätet ger nytta både åt medarbetarna och kunderna och är en del av kundupplevelsen. Ett inbjudande intranät redan vid namnet.”

Fastighetsbyrån
Vinnare i kategorin Bästa Mobila Upplevelse

Juryns motivering: ”Detta smultronställe ger en mycket bra mobilupplevelse. Som användare placeras man i centrum där man enkelt hittar information, allt varvat med mycket stilrena bilder.” 

Bästa förbättrare

Information & Service Riksbyggen.se
Samhällskommunikation PRV.se
E-handel NetOnNet.se
Mobilt Riksbyggen.se
Intranät Systembolaget ViNet

Juryn består i år av

  • Mamite Andersson, IT&Telekomföretagen
  • Matilda Nordfeldt, Sveriges Annonsörer
  • Helena Gamble, Stockholms Handelskammare
  • Pierre Du Rietz, Web Service Award AB

För mer information, kontakta:

Pierre Du Rietz
VD, Web Service Award
070-544 0777

Web Service Award

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com.