Heatmaps


Ökad insikt med hjälp av heatmaps.

Med heatmaps analyserar vi besökarnas klick/tryck, skrollbeteenden och musrörelser för att öka insikten av era besökares beteende på er webbplats. Genom att göra en beteendeanalys via heatmaps ökar insikten om beteende och vi kan identifiera olika användbarhetsproblemen.

Klick- och tryckmönster

Bild över klickmönster via heatmaps

Genom heatmaps kan vi se och analysera vilka element på sidan som besökarna klickar (för dator) eller trycker på (för mobil eller surfplatta). Du får en visuell bild över mönstret, men även där du ser hur många som klickar på olika delar. Detta gör att du kan se om besökarna klickar på det som ni tänkt att de ska göra. Ni ser effekten!

Skrollbeteende

Heatmaps skrollbeteende

Genom heatmaps över besökarnas skrollbeteende över olika sidor kan vi se hur många som ser delar eller hela sidan. Vi kan jämföra skrollbeteendet via dator, surfplatta och mobil. Genom att även analysera er trafikdata via t.ex. Google Analytics kan vi även räkna ut olika observationsvärden för sidan, d.v.s. hur många av den totala besöksantalet som exponeras för olika delar.

 

Inspelning

Heatmaps-inspelning

Vad är starkare än att se hur dina besökare rör sig på din webbplats? Genom att spela in musrörelserna så kan du följa besökare från att de kommer in på sidan och lämnar. Blir en ökad insikt i era besökares beteende och eventuella funktionshinder.

 

På så sätt kan ni utvärdera om vart ni skall placera olika texter, annonser o.s.v. för att besökarna skall uppmärksamma det som ni anser är viktigt eller för att underlätta för besökaren att hitta det de söker. Har ni dessutom externa annonseringar på sajten så ökar ni impacten på dessa genom att placera dem på de områden på sidan där besökaren oftast befinner sig.

 

Ytterligare insikt får du om du gör er beteendanalys med heatmaps tillsammans med en digitalanalys [läs mer om digital analys här].

 

Intresserad? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakt oss på Web Service Award så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er med att öka er insikt om era besökares beteende med heatmaps. Antingen via telefon 08 673 68 40 eller här på vår webbplats»