Blogg: Vad vet ni om de som inte handlar?


E-handel.se visar att en normal konverteringsgrad är runt 2 till 3 procent på en svensk E-handelsplats. Det innebär att runt 97 procent av besökarna inte handlar på webbplatsen. Själva slutflödet jobbar e-handlare mycket med. Men vad kan vi lära oss av de andra 97 procenten? Hur tar vi reda på vilka de är? Varför är de inne på webbplatsen?

Studier visar  att 92 procent av förstagångsbesökarna på en webbplats inte är där för att handla. De är främst där för att läsa om produkter eller om service (45 procent) eller prisjämföra (26 procent). Detta gör det ännu viktigare att känna till hela er målgrupp för att kunna anpassa era budskap rätt.

Några tips!

Gör en målgruppsanalys via WSA-connect på era besökare. Ställ frågor till de som inte handlat och lär er mer om varför! Köper de i butik istället? Vid ett senare tillfälle? Är det priset som avgör eller något annat som ni faktiskt kan påverka?

Läs mer här på WSA-bloggen >>