Fastighetsbyrån: tillgänglig kunskap och inspiration uppskattas


Fastighetsbyrån servar sina kunder med kunskap och inspiration på många språk och i hög hastighet. Det är något kunderna verkar gilla.

För ett år sedan lanserade Fastighetsbyrån sin nya tjänst Säljcoachen. Årets WSI-undersökning visade att den tagits emot väl.
– Det var jättebra att ställa några frågor om Säljcoachen i undersökningen, och det visade sig att tjänsten var mycket omtyckt, berättar Annicka Traugott, ansvarig för digitala kanaler hos Fastighetsbyrån.

Siktar på ännu mer mobilt

Det är femte året i rad de undersöker sin webbplats och fjärde året i rad de är nominerade. Nytt är dock att de är dubbelnominerade – tidigare har de nominerats i Information och Service, i år är de också nominerade i Mobilt.
– För oss blir det stadigt viktigare att tänka mobilt först. Det är inte alls någon ny trend att tänka så, men jag tycker inte att det riktigt har slagit igenom på webben. Jag förväntar mig att vi kommer att få se mycket mer modulbaserad layout med mycket färg framöver, säger Annicka Traugott.
– Jag blev väldigt glad över att siffrorna för mobilt – och även desktop – hade förbättrats så mycket för oss i årets undersökning, trots att vi hade höga siffror redan innan. Det visar att även små förändringar kan ha stor betydelse för kundupplevelsen.

Språkstöd skapar förståelse för flera

Besökarna på Fastighetsbyrån vill köpa eller sälja fastigheter. Inte oväntat är också bostadsannonserna de mest besökta sidorna på sajten.

Men Fastighetsbyrån har också stort fokus på kunskap och inspiration.
– Det är viktigt för oss att alla ska kunna ta del av hur en bostadsaffär går till och därför har vi lagt mycket energi på att skapa filmer och artiklar. Och så har vi så klart vårt språkstöd, där man på ett 20-tal språk kan se en film och läsa om hur processen går till Sverige, säger Annicka.

Snabba svar är också attraktivt.
– Våra besökare gillar vår chatt, de vill kunna ta en snabb kontakt och få ett snabbt svar. Det är något vi kommer att jobba vidare med under året.

Framtid med virtuell bostadsvisning

WSI-undersökningen är den kundundersökning Fastighetsbyrån använder sig av. Annicka Traugott uppskattar bland annat möjligheten att jämföra sin egen sajt med andras både i den egna och i andra branscher.

Mätresultaten tas väl tillvara i de stora förändringar webbplatsen kommer att genomgå. Bland annat kommer Säljcoachen att utvecklas vidare och i slutet av året kommer sajten att få ett nytt utseende.

Hela tiden utvecklas också nya tekniker som vi kanske kommer att få se mer av hos Fastighetsbyrån inom kort.
– VR och AI kikar vi mycket på. Att kunna gå på VR-visning är något som växer hela tiden och tekniken blir bättre och bättre, avslutar Annicka Traugott.