Attraktiv utsikt – med större insikt


Svenskfast.se är nominerad  som bästa webbplats 2019 i kategorierna Mobilt och Kommersiell i Web Service Award.

En stark aktör på en konkurrensutsatt homogen marknad, behöver tillförlitliga data för att hålla sig i framkant.

Med en webbplats med syfte att sammanföra säljare och köpare med lokal mäklarkompetens på en mycket konkurrensutsatt marknad, är det viktigt att besökaren enkelt får det hen är ute efter – och att i den upplevelsen förmedla varumärket.

 

– Våra besökare är framförallt ute efter att titta närmre på bostäder som vi har till salu, komma i kontakt med våra mäklare eller läsa våra guider kring bostadsaffären, berättar Marcus Sjölin på Svensk Fastighetsförmedling. Mäklarbranschen är väldigt konkurrensutsatt och homogen så två viktiga krav på webbplatsen är att den stöttar affären och särskiljer oss från konkurrenterna.

 

Indikation på samlade insatser

Internt har Svensk Fastighetsförmedling en webbansvarig/produktägare som jobbar nära utvecklingsteamet på Valtech och deras SEO-byrå iProspect och content-byrå Isobar.

WSI-undersökningen valde de att göra då de var ute efter en mätning som kunde ge dem en bra indikation på de samlade insatserna de gjort under året, och hur de står sig gentemot branschen.

– För oss är det väldigt viktigt att bli än mer datadrivna genom att öka antalet hypoteser och tester, säger Marcus. Vi har också jobbat mycket med vår styleguide för att förenkla och effektivisera design och utveckling, ge en bättre sammanhängande användarupplevelse och förmedla varumärket Svensk Fastighetsförmedling.

[Läs mer här om WSI-undersökningen]

 

Ökad förståelse

Reultatet av WSI-mätningen har bidragit till att Marcus och hans team har ökat förståelsen för vilka kanaler och budskap som driver deras affär framåt och optimerat hur de konverterar fler säljare.

 

– Framförallt har vi under året sett till att säkra tillgången till korrekt data för att skapa förutsättningar att ytterligare förstå besökarna och förbättra sajten, förklarar Marcus. Exempelvis har vi definierat KPI:er för webbanalys, strukturerat GTM-uppsättning och GA-installation och jobbat med att förbättra laddtider.

 

Svensk Fastighetsförmedling är även nominerade i två kategorier, Kommersiell och Mobilt.

 

Läs om de övriga nominerade »

Vinnarna i varje kategori koras på WSA-dagen den 29 januari på Nalen, Stockholm. Läs mer här om WSA-dagen »