Vinnare 2019


I 20 år har Web Service Awards med hjälp av Sveriges internetanvändare korat årets bästa webbplatser. Den 29 januari 2020 korades 2019 års vinnare i kategorierna Kommersiellt, Samhällsinformation, Mobilt och Intranät. Vinnare är Hööks Hästsport, Lantmäteriet, Länsförsäkringar och Familjebostäder. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 117 000 respondenter. Undersökningen utförs av Web Service Award.

WSA-utmärkelsen gjorda av konstnärinnan Emilia Linderholm, läs mer här om det unika priset >>

 

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser Sveriges internetanvändare är mest nöjda med. En expertjury använder besökarnas omdömen för att sedan utse Sveriges bästa webbplatser.

En övergripande trend för det gångna året är att användarna ställer allt högre krav på att hemsidor fungerar sömlöst på såväl dator som mobil. Data visar att användarna söker information på många olika sätt beroende på veckodag, tid på dygnet och hur mycket tid användarna spenderar på plattformen. Användningssättet kan skilja sig drastiskt åt, vilket organisationer bör ta hänsyn till. Här ser vi att kraven höjts rejält från användare och de bästa organisationerna har också varit lyhörda för dessa digitala behov

Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award.

Vinnarna tillkännagavs på den årliga WSA-galan den 29 januari 2020.

Vinnare Web Service Award 2019

Hööks Hästsport, www.hooks.se
Vinnare i kategorin Kommersiell

Juryns motivering: Denna webbplats bryr sig om sin målgrupp och bjuder på massa nyttig information. Sajten är både tjusig och inspirerande och det är imponerande att med ett sådant brett utbud kunna leda besökarna rätt. Användarvänligheten är i topp. Inte konstigt att besökarna återkommer till årets vinnare. 

Lantmäteriet, www.lantmateriet.se
Vinnare i kategorin Samhällsinformation

Juryns motivering: Det här är en inbjudande webbplats som utgår från att hjälpa besökaren. Sajten klarar av att balansera mycket data med ett klart och tydligt sätt att presentera informationen. Besökaren bjuds även på roliga aha-upplevelser. 

Länsförsäkringar, mobilapp
Vinnare i kategorin Mobilt

Juryns motivering: Mobilanvändarna blir allt mer kräsna och det gäller att hålla sig i framkant för att lyckas. Årets vinnare låter sig mätas och ständigt utmanas av kunderna. Att ge nytta på ett funktionellt och lättanvänt sätt är några av honnörsorden för vinnaren.

Familjebostäder, Porten
Vinnare i kategorin Intranät

Juryns motivering: Det märks att detta intranät är byggt med medarbetarna i fokus. Här är användarvänligt och tydlighet i centrum. Intranätet är genomarbetat och bidrar till att stärka företagskulturen, öka engagemanget och uppmuntra till delaktighet.

Ett hederspris delades även ut till Tetra Paks intranät Orbis för att ha det högsta Web Service Index uppmätt för en internationell koncern sedan mätningarnas start.

Bästa förbättrare

Kommersiell: Riksbyggen – mitt.riksbyggen.se
Samhällskommunikation: Tillväxtverket – www.tillvaxtverket.se
Mobilt: Folksam Mina sidor
Intranät: Högskolan i Gävle

Juryn består i år av

  • Mamite Andersson, IT&Telekomföretagen
  • Matilda Nordfeldt, Sveriges Annonsörer
  • Tove Hanell, Stockholms Handelskammare
  • Pierre Du Rietz, Web Service Award AB
För mer information, kontakta:

Pierre Du Rietz
VD, Web Service Award
070-544 0777

Web Service Award

Web Service Award är ett undersökningsföretag som specialiserat sig på undersökningar av intranät, webbplatser och mobilsajter. Sedan år 2000 genomförs Web Service Indexmätningar som visar vad Sveriges Internetanvändare anser om kvaliteten på svenska företags, myndigheters och organisationers webbsatsningar. Information om Web Service Awards produkter och tjänster finns på www.webserviceaward.com.