Vinnare 2021


Sen år 2000 har Web Service Award med hjälp av Sveriges internetanvändare korat årets bästa webbplatser och intranät. Den 26 januari korades 2021 års vinnare i kategorierna Kommersiellt, Samhällsinformation och Intranät. Vinnare är Zeta.nu, Folkhögskola.se och Systembolaget – ViNet. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 100 000 respondenter. Undersökningen utförs av Web Service Award.

Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser Sveriges internetanvändare är mest nöjda med. Utifrån användarnas omdömen utse Sveriges bästa webbplats och intranät.

Året som varit har i hög grad präglats av pågående pandemin som påverkat både Sveriges webbplatser och intranät. Web Service Awards undersökningar visar på att webb och intranätansvariga har haft en större arbetsbelastning samtidigt som kraven från användarna har ökat. Hittbarheten är en nyckelfråga både för webbplatserna och intranäten. Det är därför glädjande att kunna visa att det finns webbplatser och intranät, som till så hög grad lever upp till användarnas förväntningar. Årets vinnare visat på att målstyrt arbete lönar sig. De har lyckats tillgodose sina besökares skiftande krav och behov på ett föredömligt sätt säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award

Vinnarna tillkännagavs på den årliga WSA-dagen den 26 januari 2022.

Vinnare Web Service Award

Di Luca & Di Luca – www.zeta.nu

Vinnare i kategorin Kommersiell
Motivering: Det här är en webbplats som blivit mer innehållsrik med tiden men trots det klarat av att vara attraktiv och lätt att använda både via dator och mobil. Inte konstigt att besökaren gärna rekommenderar ett besök till denna smakfulla och inspirerande webbplats.

Sveriges Folkhögskolor – www.folkhogskola.nu

Vinnare i kategorin Samhällsinformation

Motivering: Den här innehållsrika och uppskattade webbplatsen har ett stort fokus på tydlighet och tillgänglighet. Webbplatsen hjälper besökarna att hitta det som är rätt för dem. En webbplats som besökarna gillar att besöka!

Systembolaget – ViNet

Vinnare i kategorin Intranät

Motivering: Detta är ett användarvänligt intranät som ger medarbetarna stöd i det dagliga arbetet. Det uppskattas för att vara ett målstyrt intranät med medarbetarna i fokus var de än arbetar. Ett mycket bra intranät som blivit ännu bättre!

Bästa förbättrare

Hedersutmärkelsen delas även ut till bästa förbättrare inom varje kategori, dvs de som har lyckats höja andelen nöjda besökare mest.

Kommersiell:                         Jula AB – www.jula.se

Samhällskommunikation:       Haninge kommun – www.haninge.se

Intranät:                               SÖS, Södersjukhuset – Intranät

Det åtråvärda priset till vinnarna av Web Service Award-utmärkelsen är gjorda av konstnärinnan Emilia Linderholm. Årets pris heter Längtan. [Läs mer om priset här>>]