Case: Nya sollentuna.se – Med användaren i fokus


Sollentuna kommun har lanserat en ny modern kommunal webbplats för att möta användarnas behov. I filmen nedan visar Malou Hedebro, digital kommunikatör Sollentuna kommun, hur de arbetat med att ta fram sin nya webbplats och hur de nått upp till kraven på en användarvänlig och tillgänglig plattform, som underlättar och effektiviserar kontakten med kommunen.

Web Service Awards uppdrag

Årliga avstämningar. För att ta reda på hur webbplatsen mår så gör Sollentuna årliga WSI-undersökningar. Undersökningarna visar vad som var bra och mindre bra, hur webbplatsen står sig i förhållande till andra kommuners webbplatser, besökarnas behov samt att ta fram förbättringsåtgärder och mätpunkter för att förbättra webbplatsen.

Genom undersökningarna hade Sollentuna bra med data och en färsk nollbas-mätning när de startade projektet med att göra om sollentuna.se

Uppföljande undersökning. Efter lanseringen gjordes en ny WSI-undersökning för att se resultatet.

Resultat: Sollentuna nåde sina uppsatta mål med råge. Nya sollentuna.se fick ett högt Web Service Index -värde och är en av de bästa kommunwebbarna som vi på Web Service Award har uppmätt. Sollentuna blev även nominerad till bästa webbplats i Web Service Award.

Intresserad att höra mer om hur vi hjälpt Sollentuna och hur vi kan hjälpa er?