WSA-dagen 2006


Vinnare – Information & Service:

Agria Djurförsäkringar (www.agria.se)

Juryns motivering:

Vinnaren har på ett användarvänligt sätt lyckats ge besökarna en hög grad av service. Det är lätt för besökarna att hitta och de får till en mycket hög grad den information som de efterfrågar. Hela webbplatsen är målgruppsanpassad och andas ett genuint djurintresse.

Tove Fasth, webbmaster på Agria säger att de inte jagar priser utan det viktiga är vad kunderna tycker. Att vinna Web Service Award är ett sätt att få bekräftelse på att de är på rätt väg och är ett sätt att gå vidare i sajtens utveckling. Både de som arbetar med sajten och de som besöker den har ett stort engagemang i djur så det ”går inte att vara nästan bra”.

Agria vann även Web Service Award i kategorin Information & Service 2001.

Övriga nominerade:

Vinnare – Samhällskommunikation:

Bolagsverket (www.bolagsverket.se)

Juryns motivering:

Den vinnande webbplatsen är mycket uppskattad av besökarna och speciellt inom de områden som är av högst vikt enligt besökarna. Den utmärker sig dessutom genom att vara överlägsen inom tillgänglighet för funktionshindrade av alla de undersökta webbplatserna.

-Vi är stolta och glada för priset. Vi strävar efter att göra våra tjänster bra och enkla och det är för de egna företagarna som vi har byggt webbplatsen. Vi vill förenkla för företagarna och har lite kvar att jobba på. Det roligaste som finns är att jobba på webben, säger Eva Beckman, informatör på Bolagsverket.

Bolagsverket har tidigare varit nominerade till Web Service Award 2004 och fick även hedersutmärkelse för ”Bästa tillgänglighet” i årets Web Service Award.

Övriga nominerade:

Vinnare – E-Handel:

Bokus (www.bokus.se)

Juryns motivering:

Vinnaren i kategori E-handel är den som fick högst Web Service index av alla undersökta webbplatser under år 2005. De präglas av en stark kundservice och har på alla områden en hög kompetens när det gäller att ta tillvara sina besökare. De har dessutom varit nominerade varje år sedan Web Service Award startades.

-Vi har mycket gratis genom att vi säljer världens roligaste produkt. Det som känns viktigast för oss är hedersutmärkelsen ”Bäst återkoppling via e-post”. Våra kunder får ett personligt svar, inget ”maskinsvar”. Vi har bild på alla medarbetare på webbplatsen, vilket gör att våra kunder får ett ansikte på oss. Vi vill ta hand om våra kunder, det har vi ansett vara viktigast. Det gäller att ställa höga krav för att nå sina mål, säger Emma Danielsson på Bokus.

Bokus har tidigare vunnit kategorin E-handel 2003 och även fått hedersomnämnande som ”Årets förbättrare 2002” och ”Unik utveckling av webbplatsen, med förbättrat resultat varje år” 2004. De fick i år även hedersutmärkelsen ”Bäst återkoppling via e-post”.

Övriga nominerade: