Vinnare 2014


Web Service Award har sedan år 2000 premierat de sajter som har den högsta andelen nöjda besökare. Vinnarna för år 2014 tog emot priset på Nalen onsdagen den 28 januari 2015.

Information & Service

Länsförsäkringar – Inloggat

LF_webb

Juryns motivering:

Här har vi en solklar vinnare enligt användarna, som verkligen visat att man tycker om webbplatsen. I denna kategori, Information & Service, är det av högsta vikt att man dels får den hjälp man behöver och dels att webbplatsen underlättar för kunderna. Något som denna vinnare levererat med råge.

Läs mer »

Övriga nominerade:

Samhällskommunikation

UMO

UMO-1

Juryns motivering:

Denna vinnare har fått det högsta betyget någonsin i kategorin Samhällskommunikation. Man har lyckats med det svåra uppdraget att nå en kräsen målgrupp, genom att använda helt rätt tonalitet och tilltal. Med smarta funktioner har man tänkt till rejält och dessutom fått fantastiska betyg i användarvänlighet och design. En viktig webbplats som gjort sig förtjänt av att vinna årets Samhällskommunikation.

Läs mer »

Övriga nominerade:

E-handel

Jotex

Jotex_1

Juryns motivering:

Årets vinnare i kategorin E-handel slog rekord i sin bransch genom att ge besökarna precis vad de behöver. Både besökare och jury inspireras till köp på den här härliga sajten, som med bra produktinformation och funktioner känns både transparent och lättnavigerad. Grattis!

Läs mer »

Övriga nominerade:

Mobil webbplats

1177/Vårdgiuden

1177

Juryns motivering:

Årets vinnare i kategorin Mobil webbplats lyckas leverera all den information som användaren kan tänkas behöva i sin mobil. Med sin fiffiga sajt har man gjort det enkelt att hitta rätt och användarna tar enkelt del av den information som eftersöks. Man har arbetat hårt med användarvänligheten, vilket verkligen har lönat sig. Grattis önskar vi en viktig sajt som vunnit besökarnas – och juryns – gillande!

Läs mer »

Övriga nominerade:

App

Swedavia Swedish Airports

Swedavia_app

Juryns motivering:

Snyggt och enkelt, med en utformning som passar formatet. Vinnaren av kategorin Mobilapp glädjer både användare och jury med smarta funktioner och sorteringsmöjligheter. Detta är en app som man tycker om att använda, ger stor nytta och underlättar din resa!

Läs mer »

Övriga nominerade:

  • Länsförsäkringar
  • Platsbanken (Arbetsförmedlingen)
  • Systembolaget – Sök & Hitta

Vinnare i Intranät

Försäkringskassan – Fia

Försäkringskassan_Fia_vinnare

Juryns motivering:

Vinnaren i kategorin har både levererat nytta och arbetat hårt med att förse medarbetare med uppdaterad och relevant information. Detta har lönat sig, då detta intränat har fått toppvärden för viktiga områden från användarna. Grattis till årets vinnare i Intranät!

Läs mer »

Hedersutmärkelser

Hedersutmärkelsen Bästa förbättrare går till den webbplats som har lyckats med att öka sitt Web Service Index/andelen nöjda besökare mest av alla undersökta sajter i respektive kategori.

Bästa förbättrare – Information och Service

Bästa förbättrare – E-handel

Bästa förbättrare – Samhällskommunikation

Bästa förbättrare – Mobil webbplats

Bästa förbättrare – App

  • Platsbanken, Arbetsförmedlingen

Bästa förbättrare – Intranät

  • Tele2